Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Икономическата комисия отхвърли компромиса със забраната за пушене

Икономическата комисия отхвърли компромиса със забраната за пушене

Предложението на народния представител Евгени Стоев не беше прието.

Парламентарната икономическа комисия отхвърли предложението за отмяна на пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Пушенето раздели съпартийци и министри при обсъжданията на промените в Закона за туризма от комисията на второ четене.  Предложението на народния представител Евгени Стоев не беше прието.

10 депутати подкрепиха предложението на Стоев, против бяха шестима, а петима се въздържаха. То предвиждаше либерализиране на забраната в нощни заведения и заведения за хранене и развлечения с обособяване на зали за пушене с предупредителни надписи и вентилация. Ако заведението е с площ по-малка от 50 кв. м., тогава самият ресторантьор трябва да реши дали да се пуши или не, беше записано в отхвърленото предложение.

Обсъжданията днес продължиха около час и на тях ясно се разграничиха групите на подкрепящите пълната забрана и противниците й, които често бяха от една и съща партия. Отчасти тон на разделението дадоха двамата присъстващи министри – икономическият Делян Добрев и здравният Десислава Атанасова, като всеки от тях защити ресора си.

Атанасова беше по-твърда и повтори отново категоричната си позиция против отмяната на пълната забрана за тютюнопушене. Тя подчерта, че това е и становището на премиера, президента и председателя на парламента. Добрев пък изтъкна тежкото положение на бизнеса и посочи, че негова грижа е здравето на сектора. Той обаче се обяви за по-гъвкав и либерализиран режим за пушене, като подчерта, че това е личната му позиция и решението трябва да се вземе с консенсус от Народното събрание.

Независимо че предложението бе отхвърлено от комисията, предстои окончателното решение за пушенето да вземе парламентът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега