Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Илияна Йотова и хърватският премиер се обявиха за приемането на България и Хърватия в Шенген

Илияна Йотова и хърватският премиер се обявиха за приемането на България и Хърватия в Шенген

Българският вицепрезидент и хърватският премиер изтъкнаха традиционно добрите отношения между двете страни, както и общите приоритети в рамките на Европейския съюз.

Амбиция на Хърватия и България е заедно да влезем в Шенген. Това заяви министър-председателят на Република Хърватия Андрей Пленкович на среща в Загреб с вицепрезидента Илияна Йотова. 

„Важно е, че чухме още веднъж подкрепата на Хърватия и желанието заедно да извървим пътя към членство в Шенген“, посочи Йотова и запозна Пленкович с целия процес по присъединяването на България от 2011 г. насам и несъгласието на някои държави членки. „Опасно е заместването на техническите критерии, които България е изпълнила, с политически критерии. Това поражда евроскептицизъм сред българските граждани“, подчерта вицепрезидентът. Тя изрази надежда до края на годината да бъде взето решение за приемането на България, Румъния и Хърватия. 

Българският вицепрезидент и хърватският премиер изтъкнаха традиционно добрите отношения между двете страни, както и общите приоритети в рамките на Европейския съюз. Йотова и Пленкович обсъдиха и предстоящото през 2023 г. присъединяване на Хърватия към еврозоната. Темата по-рано 

Йотова коментира и с министъра на външните работи и европейските въпроси Гордан Гърлич Радман. Хърватското правителство провежда от две години широка информационна кампания за ползите от приемането на единната европейска валута.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега