Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът Румен Радев е на посещение в Молдова

Президентът Румен Радев е на посещение в Молдова

Сред темите на посещението ще бъдат последващото задълбочаване на търговските и икономическите отношения между България и Молдова, сътрудничеството в областта на европейската интеграция и регионалното партньорство в Югоизточна Европа.

Започна посещението в Република Молдова на българския държавен глава Румен Радев по покана на молдовския президент Мая Санду.  Визитата се провежда в контекста на 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Молдова, което двете страни отбелязват тази година. 

На международното летище в Кишинев българският президент беше посрещнат с шпалир от гвардейци. По-късно днес Румен Радев ще бъде посрещнат от молдовската си колега Мая Санду в Президентския дворец в Кишинев, където ще се проведат разговори между двамата президенти и официалните делегации на България и Молдова. Утре Румен Радев ще посети град Тараклия и ще се включи в честванията по случай Деня на бесарабските българи – 29 октомври. 

Сред темите на посещението ще бъдат последващото задълбочаване на търговските и икономическите отношения между България и Молдова, сътрудничеството в областта на европейската интеграция и регионалното партньорство в Югоизточна Европа. Акцент на срещите на президента Радев ще бъде поставен и върху условията за съхраняване на културата и националната идентичност на многобройната българска диаспора в страната. По официални данни общността ни в Молдова наброява над 50 000  души, като българите са шестата по численост етническа група там.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега