Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Има ли нарушения при пролетните намаления?

Има ли нарушения при пролетните намаления?

В проведената анкета потребителите споделят различни мнения. Някои признават, че намаленията ги привличат. Други гледат скептично на тях.

Витрини, на които стои само надпис „до– 50%“. Липсващи период нанамалението и обхванатите от него групи стоки. С такива нарушения започваткампаниите за отстъпки на артикулите от есенно-зимните и по-стари колекциипреди настъпването на пролетта.    

Намаленията са на определени групи стоки, като обувки, пижами и пантофи, спортни и официални облекла, както и такиваза ежедневието. Обявените отстъпкиварират от 20 до 50%. Невинаги обаче могат да се срещнат стоки с толковаголям отбив от цената и посланието служи по-скоро за привличане на клиенти вобектите, където могат да бъдат открити предимно редовни цени или значителнопо-малки отстъпки.    

„При обект, на чиято витрина пише само „до-50%“, виждаме, че липсва периодът, за който се провежданамалението. След като разгледахме изложените артикули, установихме, че много малка част от тях са намалени, не са отделени, а са смесени с всички останали – с новата колекция,със стоките от по-стари колекции на редовните им цени. Освен това, непопаднахме на нито един случай, в който намалението да е 50% - отстъпката наартикулите е около 20-30%. Това подвежда потребителите, тъй като трябва понеизвестен процент от намалените стоки да достигат такъв размер на намалението.“,коментира Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“ по времена репортерска проверка съвместно с БНР – Благоевград за предаването „Потребителскакошница“.   

В друг обект се оказва, че намалените стоки са на отделни щандове, иматабела с надпис „Намаление“ и стоките, според това колко струват, са поставенипод червени етикети с цените, на които се продават след намалението, коетодопълнително ориентира потребителите.    

В проведената анкета потребителитесподелят различни мнения. Някои признават,че намаленията ги привличат. Други гледатскептично на тях и споделят: „Не вярвам, че в България всички намаления сареални“. Трети пък казват: „Хареса ли минещо, не гледам дали е намалено или не – ако имам възможност, ще си гокупя.“ От своя страна, търговцитетвърдят, че обикновено прибягват докампании за намаления в преходните сезони, като предлагат с отстъпкиартикули от колекциите от отминаващия сезон.   

„В различните обекти продължаваме да срещаме от класическите нарушения при провеждането на кампании за намаления.Някъде липсва периодът на намалението, на други места на витрината не можем давидим за кои групи стоки се отнася, намалените артикули са на различни места вобекта – между всички други стоки и това затруднява потребителите да сеориентират. Виждаме и добри практики,при които търговците са надградили законовите изисквания, като са добавили и отсебе си – ориентирали са отдалеч потребителите с червени етикети за намаленитестоки и цените, на които се продават след отстъпката и те отговарят нанаписаното.“, обобщи Габриела Руменова.   

Експертът даде съвети при пазаруванеот намаления: „Когато потребителите си харесат дадена стока от намаление, да проверят в интернет при различнитетърговци точно тази стока на какви цени се предлага. Така ще могат да сисъставят мнение за нейната средна цена в момента. Особено при техниката, многовнимателно да прочетат характеристиките,защото понякога ни се струва, чесравняваме едни и същи неща, но се оказва, че не е така.“ 

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега