Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Интернет приложение пресмята колко замърсява въздуха Вашата кола

Интернет приложение пресмята колко замърсява въздуха Вашата кола

"Mission Emission" е за свободна употреба.

Замисля ли сте се някога какво стои зад едно обикновено пътуване до Гърция по празниците, например? За един среден клас автомобил на дизелово гориво разстоянието от София до Солун (293 км) ще доведе до среден разход от 10л на 100 км. За цялото пътуване вредните емисии от автомобила ще включват 79,9 кг въглероден диоксид и 242 г азотен оксид в атмосферата. В околната среда това количество въглероден оксид може да се преработи от 1 дърво за 3,67 години.

Тези изчисления правим рядко, когато сядаме зад волана. Обикновено, особено в Бургас, подчертаваме факта, че корпоративните замърсители са много по-страшни от автомобилите. И това вероятно е вярно, но това съвсем не означава, че колите ни не вредят на екологичното равновесие и собственото ни здраве. По последни данни на ЕС пътният транспорт е основен източник на парникови газове и е отговорен за около 15% от емисиите на въглероден диоксид в страните от ЕС.

За да ни спестят сметките на ум, разработчици пуснаха уеб базирано приложение, което изчислява количеството въглероден диоксид и азотен оксид в следствие от дадено пътуване с автомобил, като се основава на типа превозно средство, използваното гориво и планирания маршрут. То носи името "Mission Emission" и е за свободна употреба. Авторите му са убедени, че то ще накара всеки един водач да се замисли над проблемите на околната среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега