Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инвазивната кардиология на УМБАЛ Бургас заработи, вече поема и спешните случаи

Инвазивната кардиология на УМБАЛ Бургас заработи, вече поема и спешните случаи

Под ръководството на д-р Иванета Йончева, водещ специалист в сферата на кардиостимулацията, отскоро част от екипа на УМБАЛ Бургас, вече работи и кабинет за пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства, в който те могат да бъдат проследявани и настройвани.

Инвазивната кардиология на УМБАЛ Бургас заработи и вече поема спешните случаи от Бургас и региона. Отделението привлече нови специалисти и обезпечи денонощен график за инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечно-съдови инциденти. Информацията е важна както за екипите на Спешна помощ, които трябва да реагират бързо в случай на инфаркт, така и за пациенти със сърдечно-съдови проблеми, техните семейства и техните лични лекари. 

Поставени са и първите стентове на сърце в историята на УМБАЛ Бургас, вече регулярно се извършват и коронарографии – също дейност, непозната до момента в държавната болница.Първите хора, които са получили помощ в ангиографската зала на болницата, са спешни и планови пациенти, при които се е наложила инвазивна диагностика и стентиране, за да се осигури добра проходимост на съдовете на сърцето. 

Добрата проходимост на съдовете гарантира, че сърцето ще може да върши основната си работа - да снабдява с кислород органите и тъканите. Това разказа началникът на Отделението по кардиология д-р Светослав Гогов. Под негово ръководство в ангиографската зала работи и д-р Ивица Кръстевски – също специалист по инвазивна кардиология. 

В отделението започнаха работа и д-р Денислав Бисеров – специалист-кардиолог, д-р Гергана Кърцелянска – специализант по кардиология. В момента екипът наброява 7 специалисти по кардиология и трима специализанти, като предстои разкриване и на още бройки за млади лекари.

Под ръководството на д-р Иванета Йончева, водещ специалист в сферата на кардиостимулацията, отскоро част от екипа на УМБАЛ Бургас, вече работи и кабинет за пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства, в който те могат да бъдат проследявани и настройвани. Разкрит е също и Консултативен кардиологичен кабинет, в който пациентите ще получат лесен и бърз достъп до специалистите-кардиолози на УМБАЛ Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега