Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инвестират милиони в развитието на Сарафово през 2014-а

Инвестират милиони в развитието на Сарафово през 2014-а

Кметът Димитър Николов и заместникът му Костадин Марков представиха на жителите на Сарафово проектобюджета за новата година. В него е предвидено милиони левове да бъдат вложени в развитието на перспективния квартал. Най-голяма сума идва по линия на първите траншове за стартиралото строителство на първото в България модерно рибарско пристанище, чиято обща стойност е 10 милиона лева. Отделно са предвидени 1 милион лева за изграждане на довеждаща инфраструктура до порта.

Кметът Димитър Николов и заместникът му Костадин Марков представиха на жителите на Сарафовопроектобюджета за новата година. Внего е предвидено милиони левове да бъдат вложени в развитието на перспективния квартал. Най-голямасума идва по линия на първите траншове за стартиралото строителство на първотов България модерно рибарско пристанище, чиято обща стойност е 10 милиона лева.Отделно са предвидени 1 милион лева за изграждане на довеждаща инфраструктурадо порта.

Доста крупна сума трябва да се вложи за изграждане нашумоизолираща стена между летището и квартала. Има подписано споразумение затристранно сътрудничество между Община Бургас, "Фрапорт" и АгенцияПътна Инфраструктура, готви се и реалният договор за изпълнение.

Жителите на Сарафово имаха много въпроси, свързани със забавилиясе строеж на квартална детска ясла. Всъщност Община Бургас се опитва дареализира проекта чрез публично-частно партньорство, но до момента липсвашесериозен кандидат. Кметът Николов увери хората, че в момента на хоризонта имасериозен инвеститор и възможност яслата да бъде изградена. Когато това стане,ще бъде санирана и съществуващата детска градина. Заедно двете сгради ще сепревърнат в едно ново ОДЗ.

По време на обсъждането се разбра, че Община Бургас вече имаготовите проекти за канализация в новите застроени зони на Сарафово. Търси секонтакт със строителните фирми, които да помогнат за изграждане на останалатанеобходима обслужваща инфраструктура там.

По желание на сарафовлии ще се търси вариант за направа наоще едно футболно игрище и оградена зона за разходка на кучета.

150 000 лв. са предвидени за пътната и зелената поддръжка наквартала през 2014 г.

В общественото обсъждане участваха още директорът на ТД"Изгрев" Пенка Паспалева, кметският наместник в Сарафово НиделинНедялков, общинските съветници Красимира Маркович, Жечо Станков, БойчоГеоргиев, както и омбудсманът Таню Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега