Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йордан Цонев: Част от приоритетите на Габриел са и приоритети на ДПС

Йордан Цонев: Част от приоритетите на Габриел са и приоритети на ДПС

От ДПС са заявили, че обществото очаква да бъде съставен редовен кабинет, че има много тежка умора от противопоставяне и че политическата криза трябва да бъде решена по този начин - с редовен кабинет и работещ парламент.

Тази среща беше предназначена да се запознаем с приоритетите на кандидата за министър-председател от ГЕРБ-СДС. Чухме приоритетите, като част от тях - зелената икономика, високите технологии, правосъдната реформа, са приоритети в нашата програма от 2017 г. Това каза Йордан Цонев след среща на ДПС с номинираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел.

От ДПС са заявили, че обществото очаква да бъде съставен редовен кабинет, че има много тежка умора от противопоставяне и че политическата криза трябва да бъде решена по този начин - с редовен кабинет и работещ парламент.Заяви още, че подкрепят стъпката за искането за освобождаване на главния прокурор.

"Оптимисти сме по отношение на номинацията и по отношение на подхода - че се води истински диалог в парламента, нещо което повтаряме от много дълго време", каза още той.

Заяви още, че форматът на кабинета, както и персоналният състав трябва да се реши на лидерска среща, която трябва да потвърди лидерът, който има мандата.По-рано тази сутрин номинираната за премиер Мария Габриел представи приоритетите си. По думите ѝ ключовата дума на днешните срещи ще бъде диалог между парламентарните групи.

"Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, е да внесе пред Висшия съдебен съвет искане за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт", каза тя.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега