Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йорданова: Българските граждани ще плащат дълговете на това правителство

Йорданова: Българските граждани ще плащат дълговете на това правителство

Тя коментира, че натрупаните дългове всъщност не са на правителството, а на българските граждани.

“Още при приемането на държавния бюджетза 2014 г. многократно в дебатите заявявахме, че предложеният бюджет енереалистичен и неизпълним. Желанието за осигуряване на ресурс за непрозрачни исъс съмнителна ефективност разходи, доведе до безотговорно планиране наприходната част на бюджета, и повишаване на дефицита близо до максималнитепозволени от закона нива." Това заяви днес оттрибуната на НС народният представител от ГЕРБ - Бургас Диана Йорданова по времена дебатите по вота на недоверие относно финансовата политика направителството.

Тя коментира, че натрупанитедългове всъщност не са на правителството, а на българските граждани.  „Фактите по отношениена постъпленията в бюджета са изключително тревожни. Независимо, че многократноалармирахме, че в него се залагат изключително надценени приходи, само и самода се гарантира ресурс за предизборни и непрозрачни харчове. Очевидно правителството или не иска или неможе да събира приходите заложени в бюджета", коментира Йорданова.

"Прокламираната борба сконтрабандата още от кампанията за парламентарните избори през пролетта на 2013г., когато сегашният министър-председател обясняваше, че знае как да вкара вбюджета над 1 млрд. лв. митницата, се оказа непосилна задача за това експертноправителство. Правителството на Пламен Орешарски не може да се справи сприходната част на бюджета, като очакваното неизпълнение само от данъчните приходище възлезе на стотици милиони. При запазване на досегашните тенденции може дасе говори и за близо 1 млрд лв. неизпълнение на данъчните приходи”, категориченбе бургаският депутат.

Диана Йорданова допълниоще, че притеснения има и около разходната част на бюджета. Тя посочи липсатана реформи и популистките действия на управляващите, като причина за проблеми впочти всички сектори.

„Арогантното и безсанкция на НС разпределение на средствата от програма „Растеж и устойчиворазвитие на регионите“ остави впечатление, че целта не е икономически растеж, арастеж на благосъстоянието на обръчите от фирми около управляващото мнозинство.Близо 500 млн. лева бяха разпилени без правила и анализ на нуждите нарегионите. Традицията на БСП и ДПС да „усвоява“, а не да управлява по прозрачени законосъобразен начин безвъзмездно предоставените средства от ЕС доведе до спиранетоот страна на ЕК на средства по ОП „Околна среда”,  „Регионално развитие”, като подобни действиясе очакват и за програмите „Развитие на конкурентоспособността на българскатаикономика” и Програмата за развитие на селските Липсата на мерки и действия завъзстановяване на доверието на ЕК ще доведе до крайно негативен ефект върхудържавния бюджет и ще породи допълнителен натиск върху него”, заяви ДианаЙорданова.

Според нея всичко товапоражда опасна тенденция за драстично отклонение от заложените фискални цели и непланиранонарастване на дълга над заложеното в бюджета, с над 1,5 млрд лв.

„България и българскитеграждани нямат време за губене, а имат нужда от едно силно и отговорно, а несамоцелно и подчинено на безпринципни договорки, управление. Изминалата годинае безсмислено пропиляно време. Катастрофата ще дойде внезапно и ще бъденепоправима, ако това правителство  не сиотиде веднага”, категорична бе Йорданова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега