Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ИТН и ДБ с конструктивен разговор: Имаме едни и същи цели

ИТН и ДБ с конструктивен разговор: Имаме едни и същи цели

Двете групи посочиха, че не са имали съществени разманивания на този етап от разговорите. По думите на Йорданов "ако има правителство, то обективно ще бъде правителство на една политическа партия, няма да е коалиционен кабинет".

ИТН и ДБ заявиха пред журналисти след проведена среща, че представителите на двете парламентарни групи са имали конструктивен разговор. "Установихме нещо, което знаехме и от преди това, а именно, че основните ни посоки са едни и същи. Наясно сме, че прокуратурата в този вид не може да бъде, наясно сме, че трябва да се премахнат Специализираният съд и Специализираната прокуратура, наясно сме, че има предизвикателства пред страната, свързани с Плана за възстановяване и развитие, така че основните ни посоки са едни и същи", посочи Тошко Йорданов и допълни, че от тук нататък експертите им ще имат допълнителни разговори за изчистване на детайлите. 

"Ние като политическа партия провеждаме разговори с останалите политически партии, без ГЕРБ. Излагаме нашите виждания. По някои от тях имаме съвпадения. Тук не е търсена на коалиционна подкрепа. Така че ще помоля всички да спрете да спекулирате с това с ДПС, например", допълни Йорданов.  По думите му "ако има правителство, то обективно ще бъде правителство на една политическа партия, няма да е коалиционен кабинет".

От своя страна Христо Иванов от "Демократична България" заяви, че първо е трябвало да сравнят възгледите си за посоката на движение на страната и как си представят конструирането на парламентарното пространство около този кабинет. "Това е инициатива на мандатоносителя "Има такъв народ", така че те ще проведат своя цикъл от разговори, след което пак ще разговаряме. Ние, естествено, че когато трябва да гласуваме, ще преценим всичко заедно - имената, политиките, ангажиментите и парламентарната конфигурация. Но на този етап това, което за нас беше важно, е да установим, че сме си поставили едни и същи политически цели - че сменяме Гешев, че сменяме ВСС. Това е цел, която си поставяме. Че трябва да има дълбока реформа в прокуратурата и правосъдието. Всички тези органи бухалки трябва по умен начин да бъдат елиминирани", допълни Иванов. 

Двете групи посочиха, че не са имали съществени разманивания на този етап от разговорите. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега