Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 60 деца и младежи се включиха в инициативата на ПК "Бриз" и ММС "Плувай и ти"

Над 60 деца и младежи се включиха в инициативата на ПК "Бриз" и ММС "Плувай и ти"

Младите хора, включително и такива в неравностойно положение, преминаха успешно курса на обучение, който освен на плувни умения, ги научи и на дисциплина и воля за преодоляване на трудностите, които ги съпътстват в живота.

Над 60 деца и младежи от Бургас се включиха в инициативата на ПК "Бриз" под надслов "Плувай и ти" по проект "Независими". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по НПИМД по член 10А, 3Х. Младите хора, включително и такива в неравностойно положение, преминаха успешно курса на обучение, който освен на плувни умения, ги научи и на дисциплина и воля за преодоляване на трудностите, които ги съпътстват в живота.

ПК "Бриз" даде шанс на тези деца и младежи да се докоснат до магията на плуването, да заучат основите на спорта. Болшинството от тях ще продължат своето обучение в социалната програма на "Бриз" и през следващата година, увериха от бургаския клуб, а треньорът Янчо Стойчев, който е един от моторите на проекта "Независими", даде цялостна оценка за свършената работа:

- Какви позитиви донесе инициативата "Плувай и ти" на ПК "Бриз", реализирана съвместно с ММС? 

- Инициативата донесе позитиви на всички тези младежи с това, че освен да се научат да плуват, научиха основите на спорта като дисциплина, воля. От опитната треньорка Соня Стойчева знам, че обучението на един човек да плува е равностойно на един спасен човешки живот.

- Обхванахте сериозен брой младежи, включително и такива в неравностойно положение. Това ли е пътят и разковничето за здравословен начин на живот на младите хора?

- Според последните проучвания българите стават все по-затлъстяваща нация и спортът е най-големият фактор тази тенденция да се преобърне и освен с качествени храни, достатъчно сън, то и със спорт да се грижим за тялото си. Все повече младежи се интересуват от здравословния начин на живот.  

- Кои са най-сериозните изводи, които си направихте по време на 4-месечният проект "Независими", финансиран от ММС, който приключва с много усмивки и готовност за нови плувни предизвикателства?

- В ПК "Бриз" отдавна сме си направили изводите, че не финансовата страна на нещата е най-важна. Приоритетното е да си щастлив и удовлетворен от това, което правиш за младите хора, включително и за тези в неравностойно положение. Социалната дейност е била и ще бъде неизменна част от нашия клуб. Имаме и много социални проекти, които успяваме да финансираме сами, но се радваме, че по този проект можем да работим съвместно с ММС, за да увеличим обхвата още повече.

- Кой според вас е най-важният съвет към децата и младежите, които искат активно да се занимават с плуване?

- Основното е дисциплина. Тя е №1. С каквото и да се занимаваш, трябва да си дисциплиниран и успехът рано или късно ще дойде.  Всички млади хора, с които се срещнахме и обучавахме през тези месеци, се убедиха в това.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега