Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ивайло Мирчев: Недостиг на горива в България няма да има

Ивайло Мирчев: Недостиг на горива в България няма да има

По отношение на "Лукойл" Мирчев бе категоричен, че трябва да защитим националния си интерес

Недостиг на горива в България няма да има, заяви пред БНР Ивайло Мирчев – депутат от "Демократична България". "Всички, които в момента плашат, са същите тези, които през март обясняваха, че България не може без руски газ, Европа не може без руски газ и чертаеха апокалиптични картини - как ако руският газ го няма, ние изпадаме в тежка енергийна криза. Наближава Коледа – газ има, тръбата е цяла, газът тече и не се очертава въобще да има подобен проблем", подчерта той.

По отношение на "Лукойл" Мирчев бе категоричен, че трябва да защитим националния си интерес: "Това, което ние правим, е да дадем възможност на правителството при ситуация, при която е възможно да възникне криза на пазара на горива или има злоупотреба с монополно положение или става дума за санкция на ЕС или ООН, държавата да може да поеме оперативен контрол над подобен стратегически обект, какъвто е рафинерията в Бургас".

Целта е ако в рафинерията в Бургас се преработва по-евтин сорт петрол, а по бензиностанциите плащаме все едно се преработва по-скъпия сорт, разликата в цената на двата сорта да отиде като намаляване на цените на горивата по бензиностанциите, обясни депутатът и посочи, че в момента тези пари от разликата не влизат в държавния бюджет и не се отразяват по бензиностанциите като по-ниска цена, а влизат в джоба на собствениците и руския бюджет.

Мирчев е категоричен, че не може една компания, която и да е тя, да извива ръцете на правителството:"Не може да ни извива ръцете, да ни рекетира, шантажира – как ако не получи изключение да изнася бензин и дизел за Турция, защото там е най-големият интерес, щяла да бъде затворена рафинерията – нищо подобно няма да се случи".

Според него отстъпката от 25 ст., която ще бъде давана до края на годината, трябва да се надгради поне двойно, за да може да има ефект от всички тези действия. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега