Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Избираме най-подходящата диета според формата на тялото

Избираме най-подходящата диета според формата на тялото

Съществуват няколко класификации на типовете женско тяло. Основните обаче са две – ябълка и круша – и днес ще се спрем по-подробно на тях. Дали сте тип Ябълка или тип Круша, зависи от това кои части на тялото ви са предразположени към напълняване. Ако това е горната част на тялото ви – вие сте Ябълка, ако проблемните зони са в долната част на тялото – влизате в графата Круша.

Съществуват няколко класификации на типовете женско тяло. Основните обаче са две – ябълка и круша – и днес ще се спрем по-подробно на тях. Дали сте тип Ябълка или тип Круша, зависи от това кои части на тялото ви са предразположени към напълняване. Ако това е горната част на тялото ви – вие сте Ябълка, ако проблемните зони са в долната част на тялото – влизате в графата Круша.

Защо е важен типът на тялото ни?

Не само външният вид, но и здравето ни зависят от това какъв тип е тялото ни. Изследване доказва, че дамите тип Круша са много по-здрави, защото при Ябълките излишното количество мазнини се натрупва в горната част на тялото, т.е. около вътрешните ни органи, а това затруднява нормалното им функциониране.

1. Тип Круша

Дамите с тела тип Круша имат по-бавен метаболизъм в сравнение с представителките на тип Ябълка. Здравословните рискове за дамите с тяло тип Круша се свеждат до: остеопороза, целулит, варикозни вени. При жените тип Круша съществува и много по-голям риск от развитие на хранително разстройство, алармират диетолози. Важно е да знаем обаче, че след настъпване на менопаузата и жените тип Круша имат същите проблеми като жените с тела тип Ябълка. Причината е намаляването на количеството естроген в организма.

• Кои са подходящите храни: всички плодове с изключение на бананите и гроздето, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, всички зеленчуци с изключение на картофите, овесени ядки, соеви продукти, гъби.

• Консумирайте умерено: сьомга, риба Тон, пъстърва, крехки меса.

• Избягвайте: колбаси и всички храни, съдържащи животински мазнини, тежки сосове, масло, заквасена сметана, пълномаслено мляко.

• Подходящи упражнения и спортове: 3-4 пъти седмично по 30 минути аеробика, препоръчително сутрин, за да ускорите бавния си метаболизъм; за да намалите риска от остеопороза, трябва да обърнете внимание и на костите си – най-добре ще се чувствате, ако редовно вървите пеша, карате колело, плувате или… танцувате.

2. Тип Ябълка

Вече стана ясно, че този тип тяло е много по-опасен за здравето заради факта, че голямо количество мазнини се натрупва около важни органи като: бъбреци, черен дроб, сърце. Лекарите предупреждават: мазнините в коремната област са по-опасни, от всички останали, където и да се намират в тялото. Ето до какви здравословни проблеми може да доведат: метаболитен синдром, диабет тип 2, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, вътрешни възпаления, някои видове рак като рак на гърдата и рак на ендометриума (на матката).    Възможно е абдоминалните мазнини да причинят и смущения в респираторната функция, особено по време на сън: апнея, белодробна хипертония, сърдечна аритмия.

• Кои са подходящите храни: всички плодове и зеленчуци с изключение на картофите, бобови храни, пшеничен и ръжен хляб, яйца, сьомга, писия, пъстърва, миди.

• Консумирайте умерено: птиче месо, телешко месо, ядки, ленено семе, сосове със зехтин и с кисело мляко.

• Избягвайте: всичко пържено, колбаси, сметана, бонбони, сладолед, газирани напитки и всички тестени изделия с бяло брашно.

• Подходящи упражнения и спортове: 2-3 пъти седмично аеробика и силови упражнения. Най-добре е да изберете интервална тренировка – ще ви помогне да отслабнете по-бързо И последен по ред, но не и по значение, фактКолкото и килограма да свалите с диета или упражнения, ще промените начина, по който изглежда тялото ви, но не и типа му, т.е. предразположеността за напълняване в определени части. Ако сте Ябълка, оставете Ябълка завинаги. Същото се отнася и за типа Круша.

 

Източник: Otslabvam.com

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега