Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Избираме новите 240 депутати в условия на пандемия

Избираме новите 240 депутати в условия на пандемия

За първи път ще гласуваме в условията на пандемия. Може да отидем до урните до 20 часа тази вечер. Там, където и след този час има желаещи да упражнят правото си на глас, денят ще бъде удължен с 1 час.

Точно в 7 часа днес на територията на цялата страна започнаха изборите за Народно събрание. За първи път ще гласуваме в условията на пандемия. Може да отидем до урните до 20 часа тази вечер. Там, където и след този час има желаещи да упражнят правото си на глас, денят ще бъде удължен с 1 час.

Гласува се в 11 983 секции в цялата страна, подвижните урни за хора с увреждания са 409, за карантинирани или поставени под изолация заради коронавируса също са образувани няколкостотин подвижни.За българите в чужбина разкритите са 465 в 69 държави.За 240 места в парламента се борят 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции и от инициативни комитети. Право на глас имат 6 732 316 души.

Избирателите, които имат право на глас в Бургаска област, са 361 137, като те ще гласуват в 759 избирателни секции. 350 са секциите в Община Бургас. В Бургас в 8 подвижни секции ще гласуват хора под карантина, за областта броят им общо е 16. 


Избирателите задължително трябва да носят защитна маска за лице, която да покрива носа и устата. В указанията, издадени от здравните власти, се уточнява, че маски ще бъдат предоставяни на входа на сградата, в която се помещава избирателната секция. Това не отменя задължението на избирателя да разполага със собствени предпазни средства.Гражданите трябва да спазват обичайната физическа дистанция от 1.5 метра, а ръцете да се дезинфекцират преди влизане в сградата, където е секцията. За тази цел ще се поставя дезинфектант на входа. 

Вътре в сградата трябва да се спазва поставената маркировка и да се избягва докосването на повърхности.За да бъдат идентифицирани от избирателната комисия, гражданите трябва за кратко да свалят маската си, като спазват дистанция от членовете на комисията. Физическият контакт трябва да се избягва и затова личната карта ще се показва от избирателя и ще се оставя на масата на комисията. Ако решат да използват машина за гласуване, избирателите първо трябва да почистят ръцете си с дезинфектант, какъвто трябва да има осигурен непосредствено до устройството.

"В случай че срокът на валидност на личната Ви карта е изтекъл в периода на извънредно положение след 13 март 2020, Вие имате право да гласувате, като удостоверите самоличността си пред секционната избирателна комисия без да е необходимо удостоверение за издаване на лични документи“, информират от Централната избирателна комисия.

След вписване на данните в избирателния списък, член на СИК откъсва бюлетина от кочана, сгъва я по определен начин, поставя печат на гърба ѝ и я подава. В кабината ще се гласува със знак "Х“ или "V“ със син химикал в квадратчето, с номера на избраната партия, коалиция или независим кандидат.“При желание отбележете преференция за кандидат в кръгчето. Сгънете бюлетината и излезте от кабината. Член на СИК ще постави втори печат на гърба ѝ, ще откъсне малкия отрязък в ъгъла. Пуснете бюлетината в прозрачната урна, подпишете се в избирателния списък и вземете личната си карта“, допълват от комисията. В част от секциите ще има възможност и за машинно гласуване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега