Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изборният ден се измества с 1 час, ще гласуваме от 7 до 20 часа

Изборният ден се измества с 1 час, ще гласуваме от 7 до 20 часа

Избирателите ще могат да гласуват в изборния ден от 7 до 20 ч. Вотът ще се осъществява с обща бюлетина. Това решиха депутатите при второто четене на спорните промени в Изборния кодекс.

Избирателите ще могат да гласуват в изборния ден от 7 до 20 ч. Вотът ще се осъществява с обща бюлетина. Това решиха депутатите при второто четене на спорните промени в Изборния кодекс.

От опозицията възразиха срещу изместването на времето за гласуване с един час, защото така се давала възможност за хаос и манипулация на изборния процес. С общата бюлетина пък се премахват отделните бюлетини за партиите и преференциалният вот. Предвижда се да се гласува със знак Х.

Редовете на отделните партии, коалиции от партии и независими кандидати се отделят един от друг с празен ред и плътна черна хоризонтална линия. Когато партия или коалиция от партии не е регистрирала кандидатска листа в съответния изборен район, в бюлетината не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред.

Български гражданин, живеещ в чужбина, който желае да гласува заявява това не по-късно от 30 дни преди изборния ден в писмена форма чрез заявление по образец, подписано саморъчно и подадено лично чрез писмо до дипломатическото или консулското представителство на България в съответната държава. Заявлението може да се подаде и чрез електронно заявление през интернет страницата на ЦИК.

С приемането на текстове от Изборния кодекс депутатите решиха социологическите проучвания за изборите, които се оповестяват преди датата на вота, да съдържат информация за възложителя на допитването и изпълнителя. По рано днес парламентът прецени, че предизборните кампании могат да се водят само на български език.

Депутатите отхвърлиха предложение на „синия” Михаил Михайлов всеки предизборен материал да бъде обозначен в медиите с надпис или съобщение "платено съдържание". Мнозинството отхвърли и друго негово предложение – да отпаднат предизборните хроники от предаванията на националното радио и телевизия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега