Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Издигат бронзов паметник на Георги Калоянчев в Морската градина

Издигат бронзов паметник на Георги Калоянчев в Морската градина

Бронзов паметник на любимия на поколения българи актьор ще бъде издигнат в Морската градина на родния град на Георги Калоянчев – Бургас.

Бронзов паметникна любимия на поколения българи актьор ще бъде издигнат в Морската градина народния град на Георги Калоянчев – Бургас. Проектът е на скулптора проф. ГеоргиЧапкънов, а изграждането е инициирано от  Асоциацията, основана в подкрепа накандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата, чиито учредители сакметовете на тринадесетте общини от Бургаска област.

Асоциацията се ангажира сорганизиране на цялостната процедура по изграждане на паметника, както и снабиране средства за реализацията му. Не е случайно подбрано и мястото, накоето ще се изгради монументът. Той ще бъде поставен при подхода на Летниятеатър в близост до бюста на другата театрална и филмова икона – АпостолКарамитев.

Целта наАсоциацията, учредена от всички общини в Бургаски регион има за цел, освенспечелване битката за Европейска столица на културата през 2019г., да серазвива и промотира културното многообразие на целия регион.

Изграждането намонумент в памет на Калата ще бъде една от стъпките към постигане на тази цел.Това ще е първият негов паметник, заслужаващ място именно в родния град наголемия актьор. Неговият образ, разположен в емблематичната за Бургас Морскаградина е доказателство за почитта и любовта, която бургазлии изпитват къмвсенародния любимец.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега