Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Издирват съучастници на извършителя на снощния атентат в Брюксел

Издирват съучастници на извършителя на снощния атентат в Брюксел

Експерти съобщиха в навечерието на вчерашното нападение, че в Белгия се водят на отчет около 600 радикализирани ислямисти и джихадисти.

Белгийските власти потвърдиха смъртта на Абдесалем Ласуед (45 г.), установен като извършител на снощния атентат в Брюксел, при който бяха убити двама шведски граждани, а техен сънародник бе тежко ранен. Според министъра на вътрешните работи Анели Верлинден е възможно нападението да е дело на терористична клетка. Издирват се съучастници, уточни полицията.

По данни, цитирани от местните медии, Ласуед е бил мигрант от Тунис, който през 2019 г. е поискал убежище в Белгия, но е получил отказ. Не се е потвърдила информацията, че в Тунис той е бил преследван за терористична дейност и е изяснено, че в родината си е бил регистриран за дребни закононарушения. Във видео, разпространено онлайн, терористът заяви принадлежност към групировката "Ислямска държава". По последни данни снощи нападателят е използвал автомат AR-15, а не "Калашников".

Белгийските служби за сигурност са очаквали терористичен удар след събитията в Израел и Газа, но не са предвидили нападение срещу граждани на Швеция, където неколкократно бяха изгаряни копия на Корана, коментираха в интервюта местни експерти. Според тях полицията е била подготвена за покушение срещу представители на еврейската общност. По тази причина снощният футболен мач между отборите на Белгия и Швеция в Брюксел не е бил отменен, поясняват те.

Експерти съобщиха в навечерието на вчерашното нападение, че в Белгия се водят на отчет около 600 радикализирани ислямисти и джихадисти. Мнението на експертите е, че подобни нападения е най-вероятно да се извършват от постоянно пребиваващи в страната, а не от пристигнали от чужбина терористи.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега