Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заподозреният за терористичното нападение в Брюксел все още е на свобода

Заподозреният за терористичното нападение в Брюксел все още е на свобода

"Вчера двама души излезли с намерението да отидат на един прекрасен футболен празник, загубиха живота си при жестока терористична атака", каза белгийският премиер Александър де Кро.

Властите продължават издирването на мъжа, заподозрян за убийството на двама шведски граждани и раняването на трети човек в Брюксел при нападение, окачествено от белгийския премиер Александър де Кро като терористично, предаде ДПА.

"Вчера трима души излязоха с намерението да отидат на един прекрасен футболен празник. Двама от тях загубиха живота си при жестока терористична атака", каза Де Кро на пресконференция тази сутрин. 

"На техния живот беше сложен преждевременен край с изключителна жестокост. Предполага се, че заподозреният е мъж от тунизийски произход, пребиваващ в Белгия незаконно", посочи Де Кро.

"Извършителите са се насочили конкретно към шведските запалянковци, дошли в Брюксел за футболната среща на Червените дяволи", каза премиерът, имайки предвид мача между националните отбори на Белгия и Швеция на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел, която заради нападението беше прекъсната след първото полувреме при резултат 1-1.

"Терористите трябва да разберат, че никога няма да успеят в намерението си. Никога няма да успеят да подчинят нашите свободни общества. С омразата и насилието си те показват единствено безсилие", каза Де Кро. "Тероризмът никога няма да ни победи."

Де Кро посочи, че полицейското присъствие в белгийската столица ще бъде засилено, след като Координационното звено за анализ на заплахи повиши степента опасност на 4 ниво, което означава, че има много сериозна заплаха.

Ще бъдат завишени мерките за сигурност и на редица деликатни места, особено на такива, свързани с шведската общност, каза той, а в останалата част на Белгия ще бъдат засилени проверките.

Де Кро призова всички в Брюксел към бдителност. Следобед Националният съвет за сигурност ще се събере на заседание, добави премиерът.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега