Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изгониха Кирил Петков от стаята на "Възраждане" в НС, отишъл да се изясни с Костадинов

Изгониха Кирил Петков от стаята на "Възраждане" в НС, отишъл да се изясни с Костадинов

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обвини депутатите от "Възраждане", че с отказа да гласуват на практика са помогнали депутатът от ДПС Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси.

Заседанието на Народното събрание беше прекратено след скандал между ПП-ДБ и "Възраждане". След като парламентът прие депутатът от ДПС Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси, депутатът от ПП Явор Божанков се опита да направи изказване от трибуната. Той обаче беше обграден от представители на "Възраждане" и не му бе дадена възможност да говори. 

Скандалът в пленарната зала се пренесе в кулоарите на парламента. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обвини депутатите от "Възраждане", че с отказа да гласуват на практика са помогнали депутатът от ДПС Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси. Петков отиде в стаята на "Възраждане", за да се изясни с лидера на партията Костадин Костадинов да не прекъсва изказвания на депутати от ПП-ДБ. 

Резултатът -  беше изгонен пред микрофони и камери. След разпрата Костадинов коментира:

"Тези хора, които имат договореност с ДПС, какво искат да ни кажат на нас? Хората, които извършиха вчера държавен преврат. Ние вчера ясно и категорично казахме - това правителство ние не го признаваме. Лицето Петков, обвиняемият Петков влиза в нашата стая и аз му казвам: Водим разговор, ако обичаш, излез и ще говорим отвън. Той казва - няма да изляза". 

И още: "Няма да допуснем лицата Божанков и Пейков да излязат да говорят на тази трибуна, защото те се делегитимираха със своите простащини", каза Костадинов. 

Отговорът на Кирил Петков:

"Никой няма право да цензурира изявата на български народен представител от трибуната на Народното събрание. Независимо колко невъзпитани и просташки са техните маниери, аз искам да ги уведомя, че това, което правят, е неправилно, противоконституционно".

След подновяване на заседанието няколко депутати от "Възраждане" получиха наказание "порицание", работата обаче не беше възстановена. Затова Костадин Костадинов беше отстранен от заседанието. След като това също не помогна за потушаване на напрежението, председателят на парламента Росен Желязков закри заседанието.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега