Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изложба на Националния природонаучен музей на САЩ е в Бургас

Изложба на Националния природонаучен музей на САЩ е в Бургас

Експозицията е разположена на втори етаж в Културен дом НХК

Фотодокументалната изложба „Избухване: Епидемии в един свързан свят“ на Националния природонаучен музей при Института Смитсониън в САЩ вече е подредена в Бургас. През следващите две седмици тя е отворена за посетители със свободен вход.Експозицията е разположена на втори етаж в Културен дом НХК, благодарение на съвместните усилия на Община Бургас и Посолството на САЩ в България.

„Изложбата е много интересна, защото представя по различен и любопитен начин една тема, която ни вълнува особено в последната година и половина. Тя дава възможност както на български, така и на английски език да се запознаем с епидемиите в световен план. Ще направим необходимото тази информация да стигне до повече хора. Част от учениците вече са във ваканция, но се надяваме да бъдат провокирани и да намерят време да разгледат тези интересни постери”, каза зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, която откри събитието.

Сред инициаторите на гостуването на изложбата е и Калояна Живкова, която е зам.-председател на Комисията по международно сътрудничество и връзки с гражданското общество в местния парламент. Сред първите гости бяха председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, общински съветници, зам.-ректорът на университет „Проф. д-р Асен Златаров” проф. Сотир Сотиров, директори на училища.

18 пана представят връзките между човешкото здраве, животинския свят и околната среда. Основните теми на експозицията са: пренасянето на микробите от животните към хората и влиянието на околната среда за разпространението на патогенните бацили; появата, разпространението и лечението на болестите СПИН, Ебола, Зика, туберкулоза, Covid-19; изследването на епидемиите и ролята на личното поведение, обществените промени и общата координация за намаляване на огнищата на смъртоносни болести.

„Искаме хората във всички страни, независимо от различните социални условия, да имат ефективни начини за информация и комуникация относно инфекциозните болести”, казват организаторите на изложбата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега