Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Измамници събират пари от името на EVN

Измамници събират пари от името на EVN

Нов вид измама е установена от електроразпределителното дружество EVN този месец. След сигнал от страна на абонат на доставчика, от компанията уточняват, че събиране на дължими суми за консумирана енергия никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството. Задълженията се заплащат на каса, в онлайн платформата или по банков път.

Нов вид измама е установена отелектроразпределителното дружество EVN този месец. След сигнал от страна на абонат на доставчика, от компаниятауточняват, че събиране на дължими суми за консумирана енергия никога не сеизвършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството. Задълженията се заплащат на каса, в онлайн платформатаили по банков път.

По данни на дружеството, клиенткана EVN е била обект на опит за измама в гр.Кърджали. На 12-и септември жената била посетена в дома си от неизвестнолице, неправомерно представило се за служител на дружеството. Лицето поискало от нея да заплати на място и в брой сума законсумирана електроенергия.

След като клиентката е поискала легитимация от страна намнимия служител, той е отказал и е напуснал. Така благодарение насъобразителната реакция на жената, изманата схема не се е реализирала. Следполучаване на сигнала дружеството е информирало органите на МВР.

От EVN България уточняват, че всеки техен сътрудник разполагасъс служебна карта, в която са упоменати неговите правомощия, произтичащи отЗакона за енергетиката. При поискване от клиентите всеки сътрудник е длъжен дасе легитимира с тази карта.

EVN България съветва клиентите при всяко съмнение дасигнализират в дружеството на денонощна телефонна линия 0700 1 7777 или на еmail: info@evn.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега