Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изправят на съд инспекторка от столичната НАП за рушвет

Изправят на съд инспекторка от столичната НАП за рушвет

Днес от Специализираното звено "Антикорупция" при Софийска градска прокуратура внесоха обвинителен акт срещу данъчна инспекторка от столичната дирекция на НАП. Тя ще трябва да отговаря пред съда за искане и получаване на рушвет от страна на търговско дружество.

Днес от Специализираното звено "Антикорупция" при Софийска градска прокуратура внесоха обвинителен акт срещу данъчна инспекторка от столичната дирекция на НАП. Тя ще трябва да отговаря пред съда за искане и получаване на рушвет от страна на търговско дружество, информират от прокуратурата.

Обвиняемата с инициали П.Р. работела като "Инспектор по приходите" в ТД на НАП – София-град, в дирекция ”Контрол”, Отдел ”Ревизии”, Сектор ”Ревизии”. През декември 2015-а на въпросното дружество била назначена данъчна ревизия, която трябвало да обхване задълженията на компанията по Закона за ДДС в периода 29.05.2013 г. до 31.10.2015 г., както и задълженията по Закона за корпоративното подоходно облагане за периода 19.10.2011 г. до 31.12.2014 г.

В ревизиращия екип участвала обвиняемата, която в края на януари т.г. провела телефонен разговор с едно от лицата, управляващи дружеството по повод започващата ревизия и впоследствие по телефон и електронна поща двете жени продължили да комуникират.

Обвиняемата и свидетелката провели и няколко срещи помежду си, на които свидетелката предоставяла на обвиняемата счетоводни документи. През февруари данъчната инспекторка поискала среща с управителите на дружеството и заявила, че ще напише акт на фирмата, заради прехвърления праг за регистрация по Закона за ДДС с около хиляда лева, а това е основание да се запорират банковите сметки.

Предложила им да й дадат 2 000 лева, за да напише акт за 20 000 лева, но да не запорира сметките на дружеството. Обърнала се и към един от свидетелите и му заявила, че освен тези две хиляди лева, е необходимо да прецени още колко ще даде за екипа й. Двамата управители се възмутили от искането и сигнализирали прокуратурата.

Разследващите, заедно със свидетелите, организирали капан на подкупната инспекторка. Непосредствено след вземането на подкупа обвиняемата била задържана от служители  при ГДНП - МВР. В хода на разследването са разпитани 18 свидетели, използвани са специални разузнавателни средства, назначени и изготвени са експертизи.

Спрямо П.Р. е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 4 000 лева. Наложена й е и забрана да напуска пределите на страната. Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждането на делото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега