Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: Бургас има специално място в списъка на развитите европейски градове

Мария Габриел: Бургас има специално място в списъка на развитите европейски градове

"Инвестицията в регионите е инвестиция в бъдещето на Европа. Горда съм, че Бургас е пример за ефективно използване на инструментите, които ЕС предоставя за развитие на регионите. Той е един от най-динамично развиващи се български градове, признат като такъв и на европейско ниво". Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел.

"Инвестицията врегионите е инвестиция в бъдещето на Европа. Горда съм, че Бургас е пример за ефективно използване наинструментите, които ЕС предоставя за развитие на регионите. Той е един отнай-динамично развиващи се български градове, признат като такъв и наевропейско ниво". Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейскияпарламент Мария Габриел.

Това се случи по време на откриването наконференцията „Инвестиране в регионите – моделът на Бургас“, която дамата организира вЕвропейския парламент. В дискусиите участваха високопоставени специалисти порегионално развитие от европейските институции, представители на местната власти предприемачеството в Бургас и представители на младежки организации.

Мария Габриелотбеляза значителните успехи на местната администрация на община Бургас засъздаване на благоприятна среда за инвестиции чрез преференциални условия застимулиране и ускорено развитие на малки и средни предприятия, повишаванеконкурентоспособността и устойчивото развитие в регионален план. Това допринасяза утвърждаването на общината като важен промишлен, търговски, транспортен итуристически център. 

„Бургас е магията, която трябва да усетите. Щастливасъм, че през 2015 г. открих Европейски информационен център в града и вече съмосъществила множество инициативи на местно ниво. Основната заслуга Бургас да серазвива с такива динамични темпове е на кмета на града Димитър Николов инеговият екип, които с висока мотивация допринасят България да е разпознаваемас положителни модели, важни за развитието на Европа“, заяви ощезам.-председателят на Групата на ЕНП.  

Наблягайки ощена облика на Бургас като град, отворен към морето, Мария Габриел открои трифактора, превръщащи града в модел за подражание – ясна стратегическа рамка,капацитет за реализиране на проекти и непрекъснати усилия за постигане нависоки резултати. Благодарение на това Бургас съумява също да предоставиперспективи за развитие на младите хора и инвестира в политики за насърчаванена спортните дейности.  

Главният експертв дирекция „Европейски политики и програми“ в община Бургас Веселина Димитровададе примери за положителното въздействие на европейското финансиране върхуживота на хората. Тя представи ключови проекти в сферата на социалните услуги,образованието, интегрирания градски транспорт, устойчивите и достъпни градскиусловия.

От своя страна Даниела Бонева, председател на клуб „Строителнипредприемачи“ към ГЕРБ-Бургас наблегна на важността от достъпна и адекватнаинформация за възможностите по европейските програми, каквато и самия клуб сестреми да предоставя. Младежите от бургаския клуб „България за младите“, скоито Мария Габриел има вече редица съвместни инициативи, отбелязаха колко еважно участието на младите хора в реализирането на успешния градски модел катоБургас.  

Координаторът наГрупата на ЕНП в Комисията по регионално развитие Ламберт ван Нистелрой посочи,че регионалната политика дава възможности в областта на инфраструктурата,образованието, предприемачеството, социалната сфера.

„Това не е първият път, вкойто Бургас показва, че можем да се учим от него“, силно наблегна Нистелрой. Обръщайкисе специално към младите хора, той ги призова да бъдат движещата сила за„свързана Европа“, която има нужда от техните идеи и младежки заряд.  

ЕвродепутатътСантяго Фисас наблегна на спорта като добър начин за интеграция и споделяне наобщи ценности. „Да играеш по правилата на играта е ценен житейски урок. Спортътформира характер. Спортът обединява, а не разделя“, подчерта Фисас. Тойспециално поздрави Бургас за реализираните дейности през миналата година катоЕвропейски град на спорта 2015.  

Саболч Хорват откабинета на комисаря по образованието, културата, младежта и спорта ТиборНаврачич, представи основните елементи на общата политика в областта на спортаи младежта. Оказа се, че прилаганите от община Бургас добри практики в областтана дистанционното обучение са известни на Европейската комисия и заслужено бяхаотбелязани от Хорват.  

На финала наконференцията Мария Габриел подчерта, че обединението, силното лидерство,успешните проекти и способността за привличане на инвеститори отреждат на  Бургас специално място в списъка на развититеевропейски градове.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега