Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Израелската армия обяви възвръщане на контрола над селищата по границата с Газа

Израелската армия обяви възвръщане на контрола над селищата по границата с Газа

Изолираните сблъсъци обаче продължават, тъй като някои въоръжени палестински бойци остават активни на израелска територия.

Израелските сили на отбраната обявиха, че са си възвърнали контрола над селищата по границата с ивицата Газа, след като около 4400 ракети бяха изстреляни по израелска територия от "Хамас" от началото на боевете в събота. Говорител на военните добави, че досега са извикани 300 000 армейски резервисти, наричайки това "най-голямата и най-бързата" мобилизация в историята на Израел.

Изолираните сблъсъци обаче продължават, тъй като някои въоръжени палестински бойци остават активни на израелска територия.

Израелският президент Ицхак Херцог заяви, че отчасти и Иран е виновен за мащабната атака на "Хамас". По думите му, войната няма да приключи бързо, но държавата Израел ще победи и този път.

Иран, който е съюзник на "Хамас", поздрави групировката за нападението, но мисията му в ООН заяви, че Техеран не е замесен в атаките. Страната призова за спешна среща на Организацията за ислямско сътрудничество заради ситуацията в региона.

На извънредно заседание при закрити врата в Съвета за сигурност на ООН Съединените щати настояха 15-те членове да осъдят решително "ужасните терористични атаки, извършени от "Хамас", но върховният орган на Обединените нации засега не предприема подобно действие.

Най-малко 700 израелци са убити от началото на атаката на "Хамас" в събота. При ответните израелски удари по Газа са загинали близо 500 палестинци. 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега