Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изследване: 5% от населението на Испания има антитела срещу Covid-19

Изследване: 5% от населението на Испания има антитела срещу Covid-19

При 84% от лицата с положителен PCR тест има антитела, посочват още авторите на проучването. 2.5% от участниците, при които има антитела, нямат никакви симптоми.

5% от населението на Испания има антитела срещу Covid-19. Това показва първото мащабно епидемиологично изследване в страната, резултатите от което бяха оповестени от здравния министър Салвадор Иля. В рамките на извънреден брифинг той подчерта, че се касае за едно от най-амбициозните проучвания, свързани с глобалната пандемия от коронавирус в света.

Първите резултати от изследването показват, че IgG антитела срещу SARS-Cov2 има при 5% от населението на Испания. При децата и младите хора процентът е по-малък, докато при по-възрастните делът е стабилен. При 84% от лицата с положителен PCR тест има антитела, посочват още авторите на проучването. 2.5% от участниците, при които има антитела, нямат никакви симптоми.

В изследването до този момент са включени 60 983 души, тествани в периода до 27 април. В първия етап от клиничното проучване доброволци са потърсили 35 000 случайно избрани домакинства в цялата страна. Паралелно с интервютата са взети и проби - за PCR тестове и за изследване за антитела.

Изследването ще продължи още шест седмици. За момента обаче резултатите показват, че последващи вълни на заболели са не само възможни, но и вероятни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега