Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Извадиха телата на девет души от изгорялата сграда във Валенсия

Извадиха телата на девет души от изгорялата сграда във Валенсия

Все още в неизвестност се водят няколко човека, след като четирима от обявените за издирване се свързаха с властите от други части на Испания.

Телата на девет души са извадени от изгорялата във Валенсия сграда след потушаването на пожара. Предстои екипите на съдебно-медицинската служба да ги индентифицират. От 14-етажната жилищна сграда със 138 апартамента е останала само бетонната конструкция.

Първоначално излезе информация, че става въпрос за десет души, която по-късно бе опровергана. Все още в неизвестност се водят няколко човека, след като четирима от обявените за издирване се свързаха с властите от други части на Испания. Според полицията намирането им е затруднено от факта, че са чужденци и не всички говорят испански.

Ранените са 15, сред които 7 пожарникари. Те са настанени в болница без опасност за живота, поясни регионалният премиер Карлос Мазон от сформирания команден пункт до изгорялата сградата.

Мястото на инцидента бе посетено от премиера Педро Санчес, който е показал своята "солидарност, обич и съпричастност" към семействата на жертвите и е обещал "пълната помощ" на изпълнителната власт. От понеделник на едно гише в общинската администрация ще се обслужват всички пострадали. Ще бъдат изплатени помощи от 6 000 до 10 000 евро за стоки от първа необходимост на всяко засегнато семейство, чието основно жилище е било в сградата. Между 1 000 и 1 500 евро на месец се отпускат за наем на апартамент, а за желаещите да си купят ново жилище ще има данъчни облекчения. Осигурено е преференциално преместване на зависими и уязвими хора в старчески домове и дневни центрове, безплатен обществен транспорт за една година, както и образование на други места.

На пострадалите се оказва психологическа помощ, а според кмета на Валенсия Мария Хосе Катала пожарът е отприщил "безпрецедентна солидарност". Всички са "реагирали много бързо". Съседи и жители на града вече са им осигурили дрехи, одеяла и храна. Хотелите са предложили безплатен престои за една седмица, а общината ще им подсигури нови документи.

"Приоритетът е тези хора да чувстват, че имат мрежа, като публичната администрация, която мисли за тях", добави Катала.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега