Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Извинението и прошката на родните политици

Извинението и прошката на родните политици

Преди ден изказване на депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов взриви социалните мрежи, тъй като в интервю за „Канал“ 3 той нарече протестиращите „интернет лумпени“. По думите му "технологията родила интернет лумпена".

Преди ден изказване на депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов взриви социалните мрежи, тъй като в интервю за „Канал“ 3 той нарече протестиращите „интернет лумпени“. По думите му  "технологията родила интернет лумпена". "Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други страни отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги", заяви тогава депутатът пред телевизията.

Малко по-късно до медиите бе разпратено извинение от имено на бургаския депутат Димчо Михалевски. Публикуваме пълния текст без редакторска намеса: 

От името на четиримата народни представители на Коалиция за България от област Бургас поднасям най-искрените си извинения към жителите на региона, както и към хилядите протестиращи българи за изречените думи от страна на нашия колега Христо Монов. Това заяви депутатът от КБ Димчо Михалевски, който бе водач на червената листата във 2 МИР – Бургас. „Интернет-лумперни”  е недопустима квалификация към всички протестиращи граждани и ние от парламентарната група на Коалиция за България осъждаме остро изказването на г-н Монов по телевизия „Канал 3”. „Всички, още повече младите хора, заедно с малките си деца имат право на глас и той е свещен за България”, казва още инж. Михалевски.

Той бе категоричен, че изказването на Христо Монов е недопустимо и не изразява по никакъв начин мнението на БСП. „В последните шест дни по улиците на България се хулят, обиждат, псуват и заклеймяват хиляди българки граждани, членове и симпатизанти на БСП, които дори по медиите се наричат „червени боклуци”. Това е не по-малка обида към български граждани, но г-н Монов няма правото да прави квалификации, които не са достойни”, заяви още бургаският депутат. В момента имаме за задача да направим всичко възможно животът у нас да стане по-добър, да преборим мизерията, да осигурим работни места, да стабилизираме икономическата среда, да се борим с несправедливостта и да възраждаме индустрията. Това са истинските цели, които трябва да постигнем, а не да противопоставяме различните групи от населението. 

Днес и самият Христо Монов се извини в кулоарите на парламента за думите си, че протестиращите са "интернет лумпени". "Извинявам се на тези, които са се засегнали и са се припознали като такива", каза той. Левият депутат обаче бе категоричен, че няма да напусне парламента, след като вчера се чуха и подобни призиви от протестиращите. Монов обясни още, че съжалява за начина, по който са прозвучали думите му. 

"Загрижеността ми беше друга. Има го този парадокс, че най-големите достижения на човечеството, понякога, за съжаление, работят срещу нас, срещу хората", оправда се той. Монов защити тезата си със статистика - само в Китай имало над 25 млн. интернет зависими, които се лекували. Самият той пък се усещал, че понякога седи с часове наред в мрежата.

"Световната психиатрична организация обяви интернет зависимостта като една от най-страшните", продължи да настоява депутатът и обяви, че и сред протестиращите със сигурност има такива. "Това исках да кажа, нищо повече. Казвам ви го като човек, който доста години се занимава с психотерапия", заяви Монов, който е психиатър по образование. 

От ГЕРБ-Бургас също изпратиха становище по темата с "лумпените", според което "прошка се иска веднъж в годината". Ето и тяхната позиция без редакторска намеса:

„Искането на прошка от гражданите се превръща взапазена марка на депутатите от  Коалицияза България и по-специално на избрания от Бургас Димчо Михалевски. В рамките наброени дни сме свидетели как два пъти г-н Михалевски публично поиска да изкупивината единствено чрез думи, а не с конкретни действия, които очакватизбирателите. Напомняме му, че Сирни Заговезни, когато се иска опрощение нагреховете, е веднъж в годината, а не всеки ден”. Това заяви областният лидер наГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев по повод изявление на Димчо Михалевски, който сеизвини от името на колегата си Христо Монов за обидата „интернет лумпени”,отправена към протестиращите.

След това си изказване, представяният заизключителен специалист в психологията, Монов най-накрая получи звездния симиг, като стана изключително популярен в социалните мрежи.„Г-н Михалевски първо поиска прошка от хората относно избора на Делян Пеевски,за когото самият той гласува „за”. Той отново влезе в ролята на покайващ седнес, с извинение от името на народни представители на Коалиция за България отобласт Бургас за изречените думи от страна на Христо Монов.

В позицията му секазва, че квалификацията „интернет лумпени” не изразява по никакъв начинмнението на БСП. Но доколкото си спомням, г-н Монов бе включен вкандидат-депутатската листа на същата партия. Искането на прошка започва да сепревръща във висша форма на цинизъм и измиване на ръце. За съжаление, зад тозизащитен механизъм прозира всъщност липсата на адекватен начин за изпълнениетона конкретни ангажименти към българското общество”, коментира депутатът отГЕРБ-Бургас Иван Вълков.  

След всичко написано оставяме коментарите за вас, нашите читатели!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега