Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Извънреден Председателски съвет след доклад на ДАНС за злоупотреба с машините за вота

Извънреден Председателски съвет след доклад на ДАНС за злоупотреба с машините за вота

Извънреден Председателски съвет в Народното събрание след пристигнал доклад от ДАНС, според който заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините за гласуване и ги е записал с телефона си и след това на флашки,

Извънреден Председателски съвет в Народното събрание след пристигнал доклад от ДАНС, според който заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините за гласуване и ги е записал с телефона си и след това на флашки, съобщи NOVA

„От доклада става ясно, че на 25-и - два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хешкод, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машини”, посочи Тошко Йорданов от ИТН.

„Заместник-министърът на електронното управление на ПП-ДБ е свалил кодовете, записал ги е с телефона си, свалил си ги е на флашка и сега само мога да подозирам къде са. На тези избори, които идват, не трябва да има нито една машина, защото всички машини са компрометирани”, категоричен е той. „Помните ли записа на ПП как реалният им процент е 7 и как са изгърмели един проект на Слави и са взели един бутон? Този Стойнов веднага трябва да бъде арестуван. Прокуратурата трябва да се задейства, защото е извършен държавен преврат на два пъти на избори с машини”, допълни депутатът от ИТН.

„Председателят на парламента е уведомен от ДАНС, че в Министерството на електронното управление заместник-министър е извършвал заснемане със собствения си телефон и след това е прехвърлял на флашпамет процеса по генериране на код, след като този процес два дни преди това е бил завършил”, обяви и председателят на ПГ н ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По този повод на Председателския съвет е поканена и вицепремиерът Мария Габриел, уведомен е и президентът Румен Радев. „По най-бързия начин трябва да бъде сезирана Прокуратурата”, коментира Атанасова. Според нея компрометирането на машинното гласуване може да даде основание за обжалване на изборните резултати.

„Това е нечувано, което се случва. Изборите, ако не се намери решение да няма машини, ще бъдат абсолютно опорочени и трябва да бъдат касирани навсякъде. Председателят на парламента ни запозна с това как зам.-министър си е заснел целия процес на сорскода и може да направи една голяма „ала-бала” в държавата”, е мнението на съпредседателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега