Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Извънредното положение няма да бъде удължавано

Извънредното положение няма да бъде удължавано

„Извънредното положение по смисъла на Конституцията, чл. 84, няма нужда да бъде удължавано и преминаваме към действия, свързани с постепенно възстановяване на социално-икономическия живот с основен фокус на мерките, които трябва да продължат", посочи той.

Няма да се удължава извънредното положение по смисъла на Конституцията, реши кабинетът на свое извънредно заседание. Това обяви на извънреден брифинг финансовият министър Владислав Горанов. Извънредното положение бе въведено на 13 март и ще отпадне на 13 май.

„Извънредното положение по смисъла на Конституцията, чл. 84, няма нужда да бъде удължавано и преминаваме към действия, свързани с постепенно възстановяване на социално-икономическия живот с основен фокус на мерките, които трябва да продължат", посочи той и обясни, че ще се запазят всички мерки, които имат съществено отражение върху икономическия живот – програмите на социалното министерство, някои ограничения в стопанския оборот и някои норми, които да дават възможност за по-плавно преминаване през епидемиологичната обстановка. Като сме предложили два месеца след изтичане на действието на извънредното положение да действат нормите от Закона, който ще бъде внесен допълнително утре в Народното събрание. Запори няма да се налагат в следващите 60 дни след отпадането на извънредното положение", допълни Горанов.

Здравният министър Кирил Ананиев обясни, че такива мерки ще има. Ананиев каза, че се прави важна промяна, която ще позволи на министъра на здравеопазването с наредба да определи условията и реда за задължителна изолация на лицата, болни от заразни болести, на заразоносителите, карантина на контактните лица, както и на лицата, които са влезли на територията на страната от други държави.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега