Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кабинетът "Борисов" подаде оставка /Обновена/

Кабинетът "Борисов" подаде оставка /Обновена/

Правителството на премиера Бойко Борисов подаде оставка днес. Оставката бе депозирана и прочетена в пленарната зала по обяд. Гласуването на оставката ще стане утре като първа точка от дневния ред на парламента.

Правителството на премиера Бойко Борисов подаде оставка днес. Оставката бе депозирана и прочетена в пленарната зала по обяд. Гласуването на оставката ще стане утре като първа точка от дневния ред на парламента.

По-рано днес премиерът Борисов заяви: „Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме. ГЕРБ дойде на власт по демократичен път. Вчера направихме максимума, за да удовлетворя исканията на протестиращите. От днес на практика няма какво повече да направим", допълни Борисов.

Той благодари на парламентарната група на ГЕРБ, на независимите народни представители, че са подкрепяли правителството. Министър-председателят допълни, че не желае кръв по улиците."Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта", заяви Борисов.Дойдох да ви кажа лично. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Оттук натък българите да си избират, заяви Борисов.

Междувременно депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова, заяви че ПГ на ГЕРБ застава твърдо и категорично зад решението на премиера Бойко Борисов. "Няма да подкрепим сформирането на ново правителство с наш мандат в този парламент и няма да участваме в служебен кабинет".

ПГ на ГЕРБ се събра на съвещание, на което дойде и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Категорични сме утре за подкрепата на оставката на кабинета Борисов. Очакваме решението на президента. ГЕРБ няма да е начело на организирането на избори. Утре няма кой да е виновен на тези, които ще загубят изборите, допълни Фидосова.

Председателят на парламентарната група на мнозинството Красимир Велчев беше категоричен, че партията продължава да е единна както през годините досега. По негови думи е хубаво, че идват избори, защото отново ще бъде чут гласът на народа.

Това, което призовахме нашите народни представители, връщайки се по районите си, да говорят по структурите ни, че ние сме партия, която винаги е излъчвала позитивизъм и категорично осъждаме насилието. Ние призоваваме при протести, независимо дали са в нашата подкрепа или не, да няма насилие. По негови думи това насилие е умишлено провокирано.

 

Обновена към 16:00 часа!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега