Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кацаров с Covid прогноза: До дни влизаме в „оранжевата зона”

Кацаров с Covid прогноза: До дни влизаме в „оранжевата зона”

Страната ни е готова да посрещне следващата COVID вълна, категоричен е здравният министър.

В следващите от 7 до 10 дни страната ни вероятно ще влезе в „оранжевата зона” по заболеваемост от COVID-19. Това прогнозира здравният министър д-р Стойчо Кацаров, който обясни, че броят на заразените расте през последните седмици. Ресорният министър е на среща с президента Румен Радев, на която се обсъждат развитието на пандемията у нас и необходимите здравни и социално-икономически мерки за минимизиране на последиците от евентуална нова вълна.

Страната ни е готова да посрещне следващата COVID вълна, категоричен е здравният министър. "Това, което не можем да променим - двата големи риска пред нас са ниското ниво на ваксинация, резултат от катастрофалното стартиралата ваксинационна кампания с липса на разяснителна кампания, липса на ваксини, което създаде нагласи, които много трудно се променят. Известни надежди дава сравнително високото ниво на ваксинирани хора, които са на над 60 години", каза още той.

Министърът увери, че в страната ни има нужните лекарства за борба с вируса. Необходими обаче били допълнителни стъпки за осигуряване на резерви. По думите му бюджетът спешно трябва да се актуализира заради изчерпани средства за работещите на първа линия, както и заради нуждите на системата при следваща вълна от коронавирус. „Нуждаем се и от спешна актуализация на бюджета на НЗОК, който също играе основна роля”, добави още здравният министър.

С доклади участват служебният премиер Стефан Янев, служебният вицепремиер по икономическите и социалните политики и министър на социалната политика Гълъб Донев, служебните министри на здравеопазването и на финансите - Стойчо Кацаров и Асен Василев.

В началото на срещата президентът поясни, че срещата има за цел да информира хората как правителството управлява кризата с пандемията и какви са мерките, които са в момента и които ще бъдат предприети на фона на увеличение на новите случаи на COVID-19 у нас, а не е за определяне и дискустиране на локдаун.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега