Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кацаров: Ще има нови мерки, ако заболеваемостта от COVID-19 продължава да расте

Кацаров: Ще има нови мерки, ако заболеваемостта от COVID-19 продължава да расте

Ако броят на заболелите, хоспитализирани и починали от вируса продължава да расте, може да се наложи въвеждането на допълнителни мерки за физическо разграничение. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Ситуацията с COVID-19 е тревожна,но засега е под контрол. Ако броят на заболелите, хоспитализирани и починали от вируса продължава да расте, може да се наложи въвеждането на допълнителни мерки за физическо разграничение. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. По думите му водещо е мнението на експертите.

"Регионалните мерки се предприемат от регионалните здравни инспекции, съгласувани с държавния главен инспектор. Тяхна е преценката дали да наложат допълнителни мерки в отделните регион. За мен водещо е не броят на заразените хора, а броят на хоспитализираните и капацитетът на болниците", посочи Кацаров.

Той допълни, че има натиск над здравната система през последните 1-2 седмици. "Засега над половината от капацитета на болниците е зает, но те продължават плановата и спешната си дейност", каза още здравният министър. На въпрос дали има скрита заболеваемост сред учителите и учениците, той посочи, че със сигурност има такава, тъй като не всички хора се изследват за COVID-19, а много хора се изследват сами и не съобщават за резултата. Кацаров обясни, че на този етап има достатъчно разкрити легла и засега не се налага разкриване на допълнителни.Не би трябвало да има проблем при изписването на лекарства в ковид-зоните, допълни още министър Кацаров. 

В ковид-зоните прегледите и лекарствата са безплатни за здравноосигурените пациенти. Ако от пациентите се изисква плащане, сигналите трябва да се изпратят към Изпълнителна агениця "Медицински надзор", посочи още той. Кацаров припомни, че здравнонеосигурените пациенти ще бъдат преглеждани в ковид-зоните безплатно, но няма да получат безплатни лекарства.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега