Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кацаров: Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона

Кацаров: Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона

Кацаров подчерта, че мерките са противоепидемични и не засягат правото на труд. Целта е да предпазят хората.

Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона или когато постигнем висок брой на ваксинирани лица. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на извънреден брифинг днес. Той обясни, че ситуацията към момента е сложна, болниците и лекарите са много натоварени и въвеждането на мерките цели облекчаване на системата. Той успокои, като даде разяснения за появилите се спекулации.

"Мерките засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта. Всичко, което не е посочено в заповедта, не е засегнато от мерките, тъй като чух интерпретации как ще се влиза в църквите или как ще се влиза в администрацията или на други обществени места. Тези дейности, сгради, мероприятия, не са засегнати от мерките. Мерките касаят само изрично посочени в заповедта дейности и мероприятия. По отношение на някои от тях, те са дори облекчаващи в сравнение с режима, който беше досега. Досега режимът например за спортни състезания на открито в София беше без публика. Новите мерки позволяват да се провеждат спортни мероприятия с публика при условия на зелен сертификат. Същото се отнася и до нощните заведения. Досега заповедта не позволяваше да работят нощните заведения. Сега се създава възможност да работят със зелен сертификат", обясни той.

Кацаров подчерта, че мерките са противоепидемични и не засягат правото на труд. Целта е да предпазят хората. "По отношение на правата и правото на труд на хората, които са засегнати от тези мерки, ще кажа следното. Мерките са противоепидемични. Те не засягат правото на труд. Не забраняват на хората да работят. Това не са мерки, които принуждават хората да се ваксинират. Това са мерки, които намаляват риска от разпространението на вируса", посочи още здравния министър. 

"Като цяло насоката на мерките е да се ограничат дейностите по-скоро с увеселителен характер, дейности, които не са задължителни за хората, които са извън обичайното ни ежедневие. Да подчертая и това, че по отношение на магазините, те засягат само тези с над 300 квадратни метра. Във всички останали магазини не се изисква зелен сертификат", каза министър Стойчо Кацаров. По думите му в банкови институции и аптеки не са засегнати от тези мерки. "Там не се изисква зелен сертификат", допълни той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега