Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как да избегнем запотяването на очилата, когато носим маска?

Как да избегнем запотяването на очилата, когато носим маска?

Замъгляването на диоптричните очила при носене на маска е често срещан проблем по целия свят. Има обаче някои трикове, които могат да ни помогнат да се справим с него.

Според препоръките на здравните власти по света, предпазните маски и физическата дистанция са най-добрите начини за намаляване на риска от зараза с коронавирус. За част от хората обаче носенето на маска създава известни неудобства. Като за хората с увредено зрение, например. Замъгляването на диоптричните очила при носене на маска е често срещан проблем по целия свят. Има обаче някои трикове, които могат да ни помогнат да се справим с него.

§ Една от задължителните неща, когато носите т.нар. хирургична маска или медицинска маска за еднократна употреба, е добре да напаснете горната част на маската с помощта на металната пластинка. Необходимо е само добре да притиснете ламаринката, така че маската да придобие точната форма на лицето Ви.

§ Ако това не е достатъчно, за да предотврати запотяването, можете да си помогнете, като уплътните горната част с парче салфетка, например.

§ Ако предпочитате маските за многократна употреба, подобни се продават и със специална форма, прилепваща към лицето, която идеално покрива носа. Потърсете правилната маска.

§ Повечето експерти препоръчват да вдигнете маската по-високо върху лицето си, така че очилата Ви да я притиснат към носа.

§ Друг вариант е т.нар. силиконова лента, например. Ако ползвате маска за многократна употреба, можете да поставите парченце, така че горната част на маската да прилепне по-плътно към носа Ви. Потърсете подходяща лента в аптека или санитарен магазин, но не използвайте тиксо, което може да раздразни кожата Ви.

§ За да предотвратите запотяването, можете да заложите на добрия стар трик и да измивате редовно очилата си с хладка сапунена вода. Бъдете внимателни обаче, за да не допуснете надрасквания. Ако лещите имат специални покрития за филтриране на лъченията, посъветвайте се с оптика си, преди да прибегнете към този трик.

§ Ако нито един от тези трикове не помогне, можете да потърсите и специален спрей против запотяване. Ако очилата Ви имат филтри, потърсете съвет в оптиката, където са изработени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега