Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как да се самоизолираме при съмнение за Covid-19?

Как да се самоизолираме при съмнение за Covid-19?

Фъргюс Уолш представи във видео базовите правила за самоизолация при съмнение за коронавирус.

При завръщане от засегнат от новия коронавирус регион или при контакт със заразени пациенти, препоръката на Световната здравна организация е човек да се постави под 14-дневна карантина, дори да няма проявени симптоми.

Това е важно, за да не се разпространява Covid-19, който води до сравнително леки грипоподобни симптоми при по-младите, но може да има фатален край при по-възрастните и хронично болните.

Медицинският кореспондент на BBC - Фъргюс Уолш представи във видео базовите правила за самоизолация при съмнение за коронавирус. На първо място, задължително е лицето, което може да е имало контакт с Covid-19 да остане у дома, да не приема посетители и да не посещава публични места.

При проява на симптоми, пациентът не трябва директно да ходи в болницата. Препоръчително е първо да се обади на личния си лекар, да сигнализира, че е възможно симптомите да се дължат на коронавируса, след което да изпълнява инструкциите на медицинското лице.

В случай, че пациентът съжителства с други хора, трябва да се отдели в добре вентилирана стая и да използва обща баня последен, без да споделя кърпи или други санитарни материали. Отпадъците също се събират отделно, задължително в две плътни торби една в друга. При доказано заразяване, тези отпадъци се изхвърлят отделно, по специален начин.

Ако живеете сами, поръчвайте храна и продукти онлайн, по телефона или помолете приятели да Ви ги донесат, като оставят покупките пред вратата. Избягвайте близък контакт с тези лица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега