Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как да спрем да харчим безразсъдно пари?

Как да спрем да харчим безразсъдно пари?

За да постигнете финансова стабилност, трябва да се научите да харчите разумно.

Добрата финансовата култура е в основата на разумното разходване на средствата. Повишаването на финансовата култура и успешното управление на личните финанси позволяват постигане на финансова стабилност. Пестеливостта и навикът да спестявате са други фактори, определящи финансовото ви бъдеще. За да постигнете финансова стабилност, трябва да се научите да харчите разумно. Отказът от безразсъдното харчене на средства е стъпка към светло финансово бъдеще. 

Как да го постигнете?

-Прецизирайте разходите си и подредете приоритетите си. Нямате нужда от поредния чифт обувки в син цвят, ако няма с какво да ги носите. Когато пазарувате дрехи и аксесоари, залагайте на класически модели, които се съчетават добре с наличните в гардероба ви. Пазарувайте от намаления и разпродажби. Това ще ви спести много средства.

-Не пазарувайте импулсивно. Внимавайте с офертите онлайн. Фактът, че не давате парите в момента на натискане на бутона „Купи“, ви прави безразсъдни и често поръчвате артикули, от които нямате нужда. Не се абонирайте за бюлетините на магазините, за да не се изкушавате да купувате само защото има промоция. Възползвайте се от възможността да върнете стока, закупена онлайн, ако сте размислили или ако не е това, което сте очаквали.

-Организирайте лятната си отпуска така, че да се възползвате от промоции за ранни записвания. Няма смисъл да похарчите за същата почивка повече пари.

-Отделете време и сравнете цените на стоките и услугите, преди да ги закупите. Една и съща стока се предлага на различни цени. Избирайки най-изгодната, ще спестите пари.

-Внимавайте с кредитната карта. Удобството, което ви предлага, често се превръща в бреме, тъй като харчите повече и по-безразсъдно, когато реално не виждате как изтичат парите ви. 

-Не се развличайте с разходка по магазините. Ще се изкушите да харчите за ненужни вещи. 

-От заплатата си платете първо битовите разходи, отделете средства за храна и едва тогава си позволявайте да харчите за второстепенни неща. 

Ако все пак непредвидени обстоятелства са довели до това да изхарчите парите си и се нуждаете от средства, за да посрещнете неотложни финансови нужди, може да разчитате на кредит до заплата от финансова институция, отпускаща заеми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега