Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Какви теми се паднаха на държавните зрелостни изпити по желание

Какви теми се паднаха на държавните зрелостни изпити по желание

15 държавни зрелостни изпита по желание се провеждат днес

Кои белези на демографската криза в България се отразяват върху работната сила? На този въпрос отговаряха зрелостниците на днешната матура по желание по география и икономика. Те трябваше да покажат и умения да извличат, анализират и интерпретират информация от географски текст, графики и статистически данни. 15 държавни зрелостни изпита по желание се провеждат днес. Общо 598 зрелостници се явиха сутринта на матурите по математика, философия, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образоване и профилирана подготовка по руски език.

На изпита по философия учениците разсъждаваха върху дилема на семейство - да запази или да продаде наследствена къща в красиво планинско село, за да осигури следването на детето си в западен университет. Зрелостниците размишляваха какви ценности биха залегнали в основата на решението на семейството. Те имаха за задача и да съставят философско есе върху мисълта на Блез Паскал - „Колкото по-интелигентен е човек, толкова повече своеобразие открива у другите хора.

За посредствения всички са еднакви.“На въпроса: „Как българите постигнали църковна независимост през Възраждането?“ трябваше да отговорят зрелостниците на изпита по история и цивилизации като съставят текста си след анализ на различни източници.Задачите със свободен отговор по биология и здравно образование бяха за структура и функциите на биоорганичните съединения, функцията на нервната и отделителната система при човека.

Бяха поставени и задачи, свързани с различни заболявания и тяхната превенция, с еволюцията на животните и човека. По-късно днес продължават държавните зрелостни изпити по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и по различните нива английски, немски и руски език (общообразователна подготовка).
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега