Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кампанията "Великден за всеки" вече събра 150 000 лева

Кампанията "Великден за всеки" вече събра 150 000 лева

Най-нуждаещите се пенсионери ще бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева.

Кампанията на омбудсмана Мая Манолова - "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" вече събра 150 000 лева, предава Нова телевизия. В инициативата се включиха студенти - доброволци а през следващата седмица се очаква да се включат и фирми, произвеждащи хранителни продукти. Средства ще се набират до 25 април.

„Кампанията е в разгара си. Включват се нови хора. Благодаря на всички граждани, на всички социално ориентирани фирми, на всички хора от институции, представители на институции, които се включиха с парични средства. През този уикенд в столичните магазини в „Студентски град” студенти-доброволци се включиха в инициативата „Купи и дари”, каза омбудсманът.

Кампанията на Манолова и цели да обхване най-нуждаещите се пенсионери, чиито пенсии са над 300 лева и заради това не получиха великденски добавки. Средства ще се набират до 25 април със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС или с превод по банкова сметка:

Български червен кръст (БЧК)

IBAN: BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна. 

Най-нуждаещите се пенсионери ще бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева. Те ще се раздават по предварително изготвени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт. Боновете ще важат за пазаруване в 5 000 магазина в цялата страна.

Седмица остава до края на кампанията. След това ваучерите и продуктите ще бъдат раздадени по предварително изготвени от пенсионерските клубове по общините списъци. Припомняме Ви, че социалният министър Ивайло Калфин приветства идеята, но изрази съмнение, че тя няма да успее, тъй като по негови изчисления, 5,6 млн. лв. би струвало да се платят ваучери по 20 лева на хората, които взимат между 300 и 350 лева пенсии. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега