Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кандидати за общински съветници от ГЕРБ: Проектът за "Трапезица" ще облекчи трафика

Кандидати за общински съветници от ГЕРБ: Проектът за "Трапезица" ще облекчи трафика

Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Бургас Костантин Луков, Живко Димитров, Тина Писарова и Стиляна Атанасова видяха на място как се работи по цялостната реконструкция на кръстовище „Трапезица”. То ще стане кръгово и ще е с нова организация на движение, която да облекчи преминаването в тази натоварена част на града. Започва и строителството на четири пешеходни надлеза.

Кандидатите заобщински съветници от ГЕРБ-Бургас Костантин Луков, Живко Димитров, ТинаПисарова и Стиляна Атанасова видяха на място как се работи по цялостнатареконструкция на кръстовище „Трапезица”. То ще стане кръгово и ще е с новаорганизация на движение, която да облекчи преминаването в тази натоварена частна града. Започва и строителството на четири пешеходни надлеза.

„Вмомента се изграждат четирите стълба на пешеходните надлези. Съоръженията щебъдат оборудвани с асансьори, които да се ползват от трудноподвижни хора, хорас инвалидни колички, майки с бебешки колички, както и от велосипедисти”,коментира Костантин Луков.Пешеходнинадлези 1 и 2 са свързани и ще осигуряват пресичане на ниво бул. “ТодорАлександров“ /от ж.к. “Братя Миладинови“ към Индустриална зона/ и ул. “Струга“/от ж.к. “Братя Миладинови“ към Индустриална зона/. Те ще минават над новотокръстовище „Трапезица“.

Пешеходнинадлези 3 и 4 също са свързани. Те ще осигуряват пресичане на ниво бул. “СтефанСтамболов“ /от ж.к. "Изгрев" към ж.к. "Славейков"/ и бул.“Никола Петков“ /от ж.к. "Зорница" към ж.к. "Изгрев"/.Конструкциятана пасарелките е максимално лека и елегантна, позволяваща премостването наголеми подпорни разстояния с минимален брой и минимални размери на подпорите.

Централнатачаст, която свързва мостовете, както и 4-те комуникационни ядра, са с бетоноваконструкция. Мостовете са метални ферми, които стъпват директно върхубетоновата конструкция.Основенпринцип е търсенето на хармония между бетоновите подпори и леката металнапасарелка върху тях. Във връзка с осигуряване на маршрут на извънгабаритни товарипо ул. „Одрин“, два участъка от пасарелките са демонтируеми и в случай на нуждамогат да се преместят временно.  

Изгражданетона новите пешеходни надлези ще предотврати инцидентите с пешеходци и ще облекчизначително автомобилния трафик. През лятото, точно този пътен участък, еизключително натоварен. Вмомента вече има активна строителна работа, която създава неудобство набургазлии. Кандидатите за общински съветници призовават съгражданите си затърпение, тъй като на финала ще имаме модерно съоръжение, което ще облекчизначително трафика. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега