Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кантарджиев: Ако не се подигравахме, можеше да има много по-малко смъртни случаи

Кантарджиев: Ако не се подигравахме, можеше да има много по-малко смъртни случаи

За 14 дни има 20-25% намаляване на случаите с коронавирус в София. Това е благодарение на мерките и хората, каза Кантарджиев.

Обществото узря за Ковид мерките, но за жалост по трудния начин. Когато вече знаеш за починали близки, колеги..., когато знаеш за много тежко болни близки и познати, тогава да го осъзнаеш... защо? Защото не си повярвал на хора, които го казваха това още пролетта. Можеше да има много по-малко смъртни случаи в България, ако септември не се подигравахме на докторите и ако на закрито носехме маски, сега нямаше да стигаме до над 4000 случая дневно, а щяхме да сме на 400. Ние предупреждавахме най-добронамерено, че даже да се спазват мерките, ноември месец ще има едно повишаване, поради нормалния характер на развитие на епидемията и поради събирането на много хора на закрито.  Това заяви проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ. 

По думите му до 20 декември ще стане ясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците. Той отчете, че към момента резултатите от седмицата са доста благоприятни. За 14 дни има 20-25% намаляване на случаите с коронавирус в София. Това е благодарение на мерките и хората, каза Кантарджиев.

10 души в момента заразяват 7 до 9 души.Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега