Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Каскади и концерт за старта на "Бургас - велосипедният град"

Каскади и концерт за старта на "Бургас - велосипедният град"

Кампанията е за популяризиране и насърчаване велосипедния начин на предвижване пред останалите, като далеч по-екологичен, икономичен и здравословен

Със зрелищни демонстрации на велокаскади на площадката пред Пантеона от 19.30 часа на 16  август ще стартира второто издание на кампанията „Бургас – велосипедният град“ на Община Бургас и Велоклуб „Бургас“.

Това беше обявено днес по време на пресконференция с участието на зам.-кмета Йорданка Ананиева и представители на гражданското обединение, застанало зад идеята, в лицето на композитора Стефан Диомов и председателя на „Велоклуб Бургас“ Петър Караиванов.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева разказа, че освен да инициира и организира подобни кампании Общината работи усилено за осигуряване на подходяща инфраструктура за велосипедистите чрез изграждане на специални велоалеи и паркинг стоянки. „През последните няколко години Общината е изградила 9 км. велоалеи, а до 2013 г. по проекта за Интегриран градски транспорт предстои изграждането на нови 20 км. На много места в града вече са поставени и продължават да се поставят паркинг устройства за велосипеди“.

Тя сподели още, че в Общината са започнали да постъпват редица заявления от бургаски училища за монтиране на паркинг съоръжения за велосипеди в дворовете им. Веднага след акробатичните изпълнения на две колела, от 19.40 часа от Пантеона към открита сцена „Охлюва“ ще тръгне велошествие с участието на всички, които искат да се включат и да подкрепят инициативата. Там, бургазлиите и гостите на града ще станат свидетели на концерта, посветен на инициативата. Той ще започне от 20.00 часа със специално написана за традиционната инициатива песен на композитора Стефан Диомов, който е един от основните инициатори на движението „Бургас – велосипедният град“.

В него ще вземат участие Духовият оркестър на Бургас, група „Горещ пясък“, „Петте сезона“ и специалните гости на събитието Развигор Попов и Мими Иванова. Целта на превърналата се в традиционна за Бургас кампания е да популяризира и насърчи велосипедния начин на предвижване пред останалите, като далеч по-екологичен, икономичен и здравословен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега