Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие спечели проект за популяризиране на туризма в региона

Поморие спечели проект за популяризиране на туризма в региона

Кметът на община Поморие Иван Алексиев подписа нов договор по схема за предоставяне на безвъзмедна финансова помощ към МРРБ.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев подписа нов договор по схема за предоставяне на безвъзмедна финансова помощ към МРРБ. Името на проекта е „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”. На официалната церемония присъстваха министър Лиляна Павлова и Деница Николова, гл. директор на дирекция „ Програмиране на регионалното развитие” към МРРБ.

Проектът е по ОП Регионално развитие и е на стойност 477 096 лв. Осъществява се съвместно с общините Айтос и Руен. Целта на проектното предложение е да повиши конкурентноспособността и привлекателността на трите региона, чийто основен проблем като туристическа дестинация е липсата на ясно разпознаваем имидж.

Ще се популяризират не само традиционните, но и създадените през последните години нови атрактивни продукти и услуги с високо качество (СПА, уелнес, балнеотуризъм), културно-познавателен туризъм (посетителски център на Поморийско езеро, единственият в Източна Европа Музей на солта).

В региона през последните години се разви селският туризъм. Има изградени екопътеки и за трите общини важно значение има ловният туризъм в Източна Стара планина. Туристически дружества маркират пътеки, стопанисват хижите в района, а също и международния маршрут по билото на Стара планина „от Ком до Емине”, който преминава и през трите общини. Проектът предвижда да бъдат разработени специализирани рекламно-информационни материали, които да удовлетворят нуждата на туристите от допълнителна специализирана информация.

Ще се разработят туристически пакети на базата на регионални туристически продукти; ще се изготвят и разпространят рекламни и информационни материали на български, английски, немски, руски; интернет реклама. Планирано е и изработване на три кратки видеофилма на тема „Културен туризъм”, „Еко- и селски” и „Спа и уелнес”  на 4 езика, както и изготвяне и отпечатване на тематични билбордове, участие в  туристически борси, изложения и информационни събития. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца от неговото подписване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега