Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денис Ершов обвинен за злоупотреби за 1 млн. лева в "Петрол"

Денис Ершов обвинен за злоупотреби за 1 млн. лева в "Петрол"

На бизнесмена Денис Ершов е повдигнато обвинение от Софийска градска прокуратура за злоупотреби в размер на 1 млн. лева в "Петрол".

На  бизнесмена Денис Ершов е повдигнато обвинение от Софийска градска прокуратура за злоупотреби в размер на 1 млн. лева в "Петрол". По-рано днес той беше конвоиран  до столичното следствие, след като снощи беше задържан на летището в Бургас.

Злоупотребите са били осъществени заедно с финансовия ръководител на „Петрол” Цветан Димитров, който също е с обвинение за присвояване на средства. След като бе пуснат срещу гаранция от 500 хил. лева, която ще обжалва, той заяви: „Бях на съдебен туризъм, всичко е постановка, за да ме изплашат”. На въпрос кой стои зад заплахите, Ершов отговори: „Бившият ми сътрудник” (Митко Събев – бел. ред.).            

Припомняме, че бизнесменът беше задържан вчера на летището в Бургас, когато се е връщал от чужбина, след като предишния ден той е напуснал безпроблемно страната.  Защитникът му Анна Павлова заяви, че той никога не се е укривал от властите. По думите й "... последните четири месеца той беше със здравословни проблеми, за което бе хоспитализиран в болница Токуда".

Първата призовка към Ершов е била изпратена през май, а от април той се е намирал в болницата, където е опериран. След като е получена първата и още пет-шест призовки след нея, Попова е информирала редовно прокуратурата за това къде се намира бизнесменът. Освен това и експертите констатирали недоброто здраве на Ершов, като са го посетили непосредствено след извършена операция.

На 28 юни той е бил призован от съдебна охрана в Гранд Хотел Поморие, където е бил на рехабилитация след операцията. Ден по-късно на 29 юни бизнесменът вече е обявен за национално издирване и му е забранено да напуска страната. Последното ограничение обаче е било отменено преди дни.

През юни бившият президент на руската република Калмикия и настоящ ръководител на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов закупи 52.5% от българския доставчик на горива "Петрол Холдинг” от руските бизнесмени Денис Ершов и Александър Мелников, които притежаваха съответно 47.5% и 5% от "Петрол". Останалият дял принадлежи на Митко Събев, с когото Ершов и Мелников се съдят от години.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега