Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КАТ ще дебне с акции "Алкохол" и "Скорост" по празниците

КАТ ще дебне с акции "Алкохол" и "Скорост" по празниците

Краят на седмицата наближава, а с него идват и четири почивни дни, в които голяма част от българите ще напуснат града си. Службите на МВР вече са мобилизирани, за да осигурят безопасност на гражданите по празниците. Служители на ГДНП и ГДПБЗН ще дежурят в близост до най-големите православни храмове, ще се проведат и две полицейски операции, целящи предотвратяване на пътния травматизъм.

Краят на седмицата наближава, а с него идват и четири почивни дни, в които голяма част от българите ще напуснат града си. Службите на МВР вече са мобилизирани, за да осигурят безопасност на гражданите по празниците. Служители на ГДНП и ГДПБЗН ще дежурят в близост до най-големите православни храмове, ще се проведат и две полицейски операции, целящи предотвратяване на пътния травматизъм.

В часовете с най-висока интензивност на движението, е разпоредено засилено присъствие, контрол и регулиране на движението по международните и главни пътища, в чиито райони има участъци с временна организация на движението, конфликтни участъци, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения, при входно-изходните артерии на столицата и другите големи градове. Най-висока интензивност на движението се очаква на 9 април от 11.00 до 22.00 ч., на 10 април от 08.00 до 18.00 ч. и на 13 април от 10.30 до 23.00 ч.

За дните 10, 11 и 12 април е планирана полицейска операция “Алкохол и неправоспособност” с участие на максимален брой служители от униформения състав на полицията, като се обърне внимание и на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки.

Унформените ще следят също за водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди и други. 

На дните 9 и 13 април ще се проведе полицейска операция “Скорост”. Нарушителите ще се спират и санкционират на място при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания и Закона за движение по пътищата.

Най-интензивен трафик през ГКПП се очаква през първия и последния ден от  Великденските празници . Граничните служители ще работят при пълен капацитет, при необходимост в дежурните смени ще включат и техни колеги. Най-натоварени гранични пунктове традиционно се очаква да бъдат ГКПП-Кулата, Калотина и Капитан Андреево, Дунав мост - Русе.

Служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ провериха 1404 манастири, църкви и параклиси преди великденските богослужения. В 371 от обектите са констатирани 588 нарушения на изискванията за пожарна безопасност.

Най-честите нарушения и тази година са свързани с липса или неизправност на евакуационно осветление, липса или неактуализирана организация по пожарна безопасност, недостатъчен брой или неизправни уреди за пожарогасене и др.

По време на богослуженията в София и областите Бургас, Монтана, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пловдив, Смолян, Сливен, Хасково и Шумен 89 служители на ГДПБЗН ще дежурят в близост до най-големите православни храмове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега