Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Катаджии спират от движение коли със затъмнени стъкла

Катаджии спират от движение коли със затъмнени стъкла

В началото на новата седмица стартира акция на пътните полицаи за ограничаване на движението на автомобили с нерегламентирани изменения в изпускателните колекторни тръби, което води до отделянето на по-висок шум при работа на двигателя на автомобила.

В началото на новата седмица стартира акция на пътните полицаи за ограничаване на движението на автомобили с нерегламентирани изменения в изпускателните колекторни тръби, което води до отделянето на по-висок шум при работа на двигателя на автомобила.

Временно от движение ще бъдат спирани и колите с неотстранени неизправности в шумозаглушителните системи, изменения в конструкцията, водещи до увеличаване мощността на двигателя извън законоустановения ред. Принудителната мярка ще бъде налагана и на  автомобили с допълнително затъмнени с фолио челно и предни странични стъкла, което допълнително ограничава видимостта на водача.

Само за вчерашния ден в столицата, на 7 собственици на автомобили е издадена заповед за прилагане на принудителната административна мярка по чл. 171, т.2, б.”а”/ временно спиране от движение/.

Припомняме Ви, че според Чл. 105 в Закона за движение по пътищата:

(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Процентните норми на разрешената светлопропускливост са 75% на предно и задно стъкло и 70% на странични стъкла. При установени нарушения водачите ще бъдат санкционирани по силата на Закона за движение по пътищата. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега