Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Католички молят папата да отмени правилото за безбрачие на свещениците

Католички молят папата да отмени правилото за безбрачие на свещениците

Италиански католички, общо 26 на брой, се обърнаха към Папа Франциск с молбата да отмени пълната забрана свещениците да се женят, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници от Ватикана. Дамите били влюбени в служители на църквата и искали да консумират любовта си, което обаче е напълно забранено от каноните на католицизма.

Италиански католички, общо 26 наброй, се обърнаха към Папа Франциск с молбата да отмени пълната забранасвещениците да се женят, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници отВатикана. Дамите били влюбени в служители на църквата и искали да консумиратлюбовта си, което обаче е напълно забранено от каноните на католицизма.

„Смирено поднасяме в краката вистраданието си, надявайки се нещо да се промени, не само заради нас, но и за добротона Църквата като цяло“, се казва в писмото, изпратено до главата наРимокатолическата църква. В него се иска още благословията на папата заосъществяването на тези брачни съюзи.

Според католическата традиция, заразлика от Православието, свещениците трябва да са напълно отдадени на Бога,което изключва възможността те да осъществяват интимни контакти с жени, дасключват брак и да имат деца. Искането на влюбените католички е това правило дане бъде задължително, а вместо това, свещениците да имат право на избор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега