Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КБ: Всяко десето семейство не вижда изход

КБ: Всяко десето семейство не вижда изход

Eдно на десет семейства е изпаднало в толкова тежка ситуация, че не вижда изход. Всяко трето семейство се лишава от основни храни. 22% от домакинствата живеят под прага на бедността. Тези данни изнесе зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов.

Eдно на десет семейства е изпаднало в толкова тежка ситуация, че не вижда изход. Всяко трето семейство се лишава от основни храни. 22% от домакинствата живеят под прага на бедността. Безработицата продължава да расте. Натрупаната инфлация е двуцифрена, което означава реално обедняване на хората с над 10%. Тези данни изнесе зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов. Социалистите поискаха незабавни предсрочни парламентарни избори още в началото на дебата в Народното събрание по поискания вот на недоверие на правителството.

Броят на дългосрочните безработни надвишава 260 000 души, а хората, които търсят работа, не могат да разчитат на помощта на държавата, каза  председателят на социалната парламентарна комисия Драгомир Стойнев.   От своя страна социалният министър Тотю Младенов определи казаното от БСП  като "изключително големи лъжи". Според него безработицата е намаляла с над 30 000 души от началото на тази година, а тенденция за спад на безработицата се дължала на по-бързото усвояване на парите  по оперативната програма "Човешки ресурси".

Депутатите от Синята коалиция и от "Атака" напуснаха дебата.  „Мечтата ви за средноевропейски доходи се отдалечава”, предупреди пък Пламен Орешарски от КБ. Той разкритикува правителството за противоречивите сигнали, които излъчва ежедневно. Орешарски беше категоричен, че мерките на правителството не са антикризисни, а прокризисни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега