Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Киев е готов на компромис с Русия за Донбас

Киев е готов на компромис с Русия за Донбас

В Истанбул ще се проведе нов кръг от преговорите между Киев и Москва.

Възможен пробив в преговорите за прекратяване на войната в Украйна. Президентът Володимир Зеленски заяви, че страната му е готова на компромис с Русия за Донбас. Той допълни, че би преговарял за всички аспекти на кризата, ако руските войници се изтеглят от Украйна. А в Истанбул ще се проведе нов кръг от преговорите между Киев и Москва.

Войната е принудила близо 4 милиона души да напуснат страната, по данни на ООН, съобщава Nova. От Световната организация смятат, че жертвите сред цивилното население досега са над 1000. Властите в обсадения от седмици Мариупол обаче твърдят, че само в града са загинали над 2000 жители. 

„Гаранции за сигурност и неутралитет, безядрен статут на държавата ни. Ние сме готови да го направим. Това е най-важният момент. Това беше основната точка за Руската федерация. Доколкото си спомням, затова започнаха войната. Няма обаче да седнем зад масата, ако говорим за някаква „демилитаризация“, някаква „денацификация“. Просто не ги разбирам тези неща”, каза Зеленски.

Руските власти веднага излязоха със заповед към всички медии да не съобщават за интервюто на Зеленски. Междувременно украинските власти обявиха за хуманитарна катастрофа обстановката в северния град Чернигов. Десетки хиляди жители там са без вода, ток и отопление. Руските сили от известно време държат града под обсада. Чернигов е разположен на ключова пътна артерия, която свързва районите, граничещи с Русия и Беларус, с Киев.

Учители, родители и ученици се събраха в неделя, за да разчистят развалините, след като училище беше ударено от ракета във втория по големина град в Украйна Харков. Един от местните жители отправи послание към брат му, който живее в Русия и не вярва, че в Украйна има война.

„Искам да изпратя поздрави на брат ми в руския град Северодвинск. Ето, виж братко, ти освободи племенницата си, която със сигурност е нацистка. Както виждате, всички сме нацисти. Значи освободи племенницата си, нацистка, от нейното училище. По-рано освободи и своя племенник, също нацист, от друго училище. Ракетата падна точно в класната му стая”, коментира Сергий Кистов, жител на Харков.

Украинските власти съобщиха, че Русия е понесла тежки загуби в района на Киев и е била принудена да изтегли силите си към Беларус.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега