Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кино маратон в музея

Кино маратон в музея

За трета поредна година Природонаучната експозиция към Регионалния исторически музей Бургас (ул.”К. Фотинов“ 30) ще е домакин на филмов маратон на екологичното кино. В два последователни дни – на 26 и 27 септември желаещите ще могат да видят 8 екологични продукции, заснети в България.

За трета поредна година Природонаучната експозиция към Регионалния исторически музей Бургас (ул.”К. Фотинов“ 30) ще е домакин на филмов маратон на екологичното кино. В два последователни дни – на 26 и 27 септември желаещите ще могат да видят 8 екологични продукции, заснети в България.  

Програма:

ДНИ НА ЕКОЛОГИЧНОТО КИНО 26 и 27 септември 2013г. ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ БУРГАС ул. „К. Фотинов” 30  

26 СЕПТЕМВРИ

11 часа – Непозната Арда – река на три държави – 27 мин. Интересна история за тази южна българска река и нейната природа.  

12 часа – Царският орел. Жив символ или музеен експонат – 39 мин. Изготвената от ФПС „Зелени Балкани” продукция представя впечатляващи кадри от живота на царските орли, заснети в естествени условия, предпочитаните райони на обитаване на вида и други любопитни моменти от живота на величествените птици.  

13 часа –Те отлитат – 40 мин. Филм за дивите птици на България. Най-новият филм на Българското дружество за защита на птиците.  

14 часа – Последната секунда – 34 мин. Интересен поглед върху съвременното общество и неговите проблеми свързани с натрупването на големи количества боклук и опазването на биоразнообразието.    

27 СЕПТЕМВРИ

11 часа – Картали 2010 – 54 мин. Филм за природата на планината Родопи и ентусиастите, които се борят за нейното опазване.  

12 часа – Цената на птиците – 29 мин. Документален екологичен филм спечелил редица награди: награда на UVT за операторско майсторство на фестивала в Попово; за най-добър оператор и Голямата награда на международния фестивал БАЛФЕСТ в Балчик; за най-добър сценарий на V международен ЕКО-фестивал в Охрид; специални награди на телефоруми в Ялта и Москва и др.  

13 часа – Ноевият ковчег на София– 54 мин. Филм, посветен на 120- годишнината на Зоопарк София. Специална наградата Златна Амфора на фестивала в Банско.  

14 часа – Водите на София– 28 мин. Импресия за водата на София и около нея.   Регионален исторически музей Бургас изказва своята благодарност на ЕТ Издателска къща „СВИДАС”, Федерация на природозащитни сдружения Зелени Балкани и Българско дружество за защита на птиците за предоставените екологични филми.  

Поради ограничените места в залата на музея е необходимо предварително да заявите своите посещения на телефона на Природонаучния музей: 056/ 84 32 39  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега