Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кинотеатър Поморие отвори врати с безплатни прожекции

Кинотеатър Поморие отвори врати с безплатни прожекции

След 26 години очакване, десетки жители и гости на Поморие се събраха на централния площад, за да станат свидетели на официалното откриване на новата сграда на Народно Читалище „Просвета-1888” и Кинотеатър Поморие.

След 26 години очакване, десетки жители и гости на Поморие се събраха на централния площад, за да станат свидетели на официалното откриване на новата сграда на Народно Читалище „Просвета-1888” и Кинотеатър Поморие.

Гости на събитието бяха д-р Галина Милева, народен представител, Златина Дукова, зам.-областен управител, бившият кмет Петър Златанов, Калин Пешов, изпълнителен директор на „Главбулгарстрой”, арх. Руси Табаков, проектирал модерната сграда, архитекти, инженери и други представители на фирми, участвали в изграждането и. Тържествен водосвет отслужи Отец Иван, под съпровода на църковния хор към храм „Св.Рождество Богородично“, с диригент Йорданка Туджарова.

Кметът Иван Алексиев благодари на всички граждани на Поморие, на предшествениците си  – Георги Трухчев и Петър Златанов, на членовете на Народно Читалище „Просвета-1888”, за това, че всеки има заслуга сградата да бъде завършена и отворена за културния живот на Поморие. Той пожела тя да се превърне в храм на духовността, който да обединява хората в града.

 

Председателят на читалището Милчо Талев връчи на всички, допринесли за изграждането на новата сграда, плакети и грамоти, а лентата преряза г-жа Руска Митева, „Почетен гражданин на Поморие”, основоположник на театралната рецитаторска школа в Поморие, заедно с 11-годишните – Сиана Христова и Атанас Димитров.

Красивият салон, с 350 места не можа да побере всички желаещи да се насладят на първия концерт. На сцената се изявиха всички самодейни колективи и изпълнители от Поморие. ДФТА "Раковина", с ръководител Владимир Данаилов закриха концерта. Програмата завърши с кръшни хора и заря на централния площад пред сградата.

 

При огромен интерес преминаха и първите прожекции в новото кино. Кинотеатър Поморие отвори врати с безплатни прожекции на два филма  Децата бяха зарадвани  с "Мечо Пух" за силата на добротата и приятелството. След него се състояха  двете прожекции на новия български филм на режисьора Людмил Тодоров "Миграцията на паламуда".

Една съвременна комедия с участието на Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Гергана Стоянова, Кенуърд Хил, Никола Стоянов, Александър Сано и Владимир Зомбори. В него е и последната роля на великия Велко Кънев, на когото е посветен  филмът.

„Миграцията на паламуда" е за народопсихологията на българина, най-вече за надеждата, колкото и смешна да изглежда тя понякога. Поморийската публика проследи разказа за двама бащи и техните синове, които се борят с трудния селски живот и търсят начини за оцеляване, които са толкова комични и  в същото време сериозни, защото провокират  зрителя  към размисъл.

Размисъл за себе си, за живота, за бъдещето и най-вече за това, че силата на човека е в  подкрепата  и обичта на близките  хора. Режисьорът Людмил Тодоров разказа за снимките на филма, за актьорите в него, а по повод откриването на новата сграда на Читалище Просвета-1888” и Кинетоарът Поморие  не скри своето задоволство казвайки, че Поморие става един от оазисите на духовността в България. Част от снимките на този  особено приятно въздействащ филм  са   снимани в Поморие.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега